Τις προτάσεις τους για τα Σχέδια των Συμβάσεων στον έλεγχο των δαπανών κατέθεσαν οι Ελεγκτικές Εταιρείες στον ΙΣΑ

Τις προτάσεις τους κατέθεσαν σήμερα για τα σχέδια των συμβάσεων ελέγχου των δαπανών οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΙΣΑ και του Πανυγεινομικού Μετώπου, στην 4ηκατά σειρά συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ Φ. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ Θ. Χατζηπαναγιώτου, και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γ. Μπάκας. Από τις Ελεγκτικές Εταιρείες συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών GRANTTHORNTONA.E,DELOITTEBUSINESSSOLUTIONSTOTALCARENETWORKA.E. ,PRICEWATERHOUSECOOPERSBUSINESSSOLUTIONSACCURATEHEALTHAUDITING & CONSULTINGKPMGΣΥΜΒΟΥΛΟΙ–MEDNETHELLAS.
Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης τόνισε ως απαγορευτικά μεγάλο τον όγκο του ελέγχου δηλώνοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να μειώσει σαφώς την ελεγκτική ύλη. Παράλληλα προτείνει να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος της ύλης και βάσει αυτού να πραγματοποιηθεί η αμοιβή των Ελεγκτικών Εταιρειών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μελετώντας τα σχέδια των συμβάσεων, ο ΙΣΑ και το Πανυγειονομικό Μέτωπο δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στην προτεινόμενη από τις Ελεγκτικές Εταιρείες προκαταβολή του 30%, ενώ παράλληλα σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι η αμοιβή για το έργο των Ελεγκτικών Εταιρειών οφείλει να υπολογίζεται στα καταλογισθέντα ποσά.
Η πληρωμή, σύμφωνα με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΙΣΑ και του Πανυγεινομικού Μετώπου, προς τους παρόχους και προς τις Ελεγκτικές Εταιρείες, πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα, με παράλληλα εντάλματα πληρωμών για τους ίδιους μήνες.
Καλούμε αφενός τους συναδέλφους να μην προβούν σε καμία μεμονωμένη ενέργεια, αφετέρου τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν εξωθήσει τον ιατρικό κόσμο.
Τέλος ζητούμε σαφές χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των καταβληθέντων ποσών και τονίζουμε ότι οι πάροχοι μας, που πιστώνουν για μήνες τον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους έγκαιρα για να μπορούν να ζήσουν!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου