ΠΕΙΚ: Ενημέρωση για τις ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Με αφορμη εγγραφο του Υφυπουργου κου Μπεζα το οποιο αναρτηθηκε στην ιστοσελιδα του ΕΟΠΥΥ και για το οποιο ειχα ενημερωθει την προηγουμενη εβδομαδα, συμφωνα με το οποιο προτρεπει τους παροχους να υπογραψουν συμβασεις με τις Ελεγκτικες Εταιριες, επιθυμω να σας ενημερωσω οτι εχω πραγματοποιησει αλλεπαλληλες συναντησεις με τις κοινοπραξιες, σχετικα με την υπογραφη Συλλογικης Συμβασης, με τελευταιες διαδοχικες συναντησεις, απο νωρις το πρωι εως αργα το απογευμα, την προηγουμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Ιανουαριου 2014.

Απο τις συναντησεις αυτες προεκυψαν τα ακολουθα συμπερασματα:

1. οι 2 κοινοπραξιες συνενωθηκαν σε μια, μου εδωσαν σχεδιο συμβασης και οικονομικη προσφορα αλλα δεν ειχαν ετοιμο το Παραρτημα της Συμβασης που αποτελει αναποσπαστο τμημα αυτης σχετικα με την διαδικασια του ελεγχου λογω μη απαντησης του ΕΟΠΥΥ σε σχετικα ερωτηματα τους.|

2. η τριτη κοινοπραξια μου εδωσε σχεδιο συμβασης, χωρις παραρτημα, για τον ιδιο λογο και χωρις οικονομικη προσφορα, λογω αδυναμιας της να υπολογισει το κοστος εργασιας εξαιτιας του μη προσδιορισμου απο τον ΕΟΠΥΥ του αντικειμενου του ελεγχου.

3. η τεταρτη κοινοπραξια δεν εχει ετοιμη ουτε συμβαση, με η χωρις παραρτημα, ουτε οικονομικη προσφορα και η συναντηση μας εξελιχθηκε σε συναντηση γνωριμιας και τιποτα περισσοτερο.

Μετα τις τελευταιες συναντησεις μου εχει γεννηθει το ερωτημα:

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ;

Δηλωσα στον Υφυπουργο κο Μπεζα και στον ΕΟΠΥΥ οτι επιιθυμουμε τον ελεγχο μας και ειμαστε ετοιμοι να υπογραψουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ μολις μας δοθουν πληρεις συμβασεις και οικονομικες προσφορες.

Σε καθε περιπτωση, η συμβαση που θα υπογραψουμε θα σταλει στη Αρχη Προστασιας Δεδομενων για να δοθει η σχετικη αδεια στις κλινικες να δωσουν στις Ελεγκτικες Εταιριες ευαισθητα προσωπικα δεδομενα των ασθενων και θα αποστειλουμε την συμβαση που θα υπογραψουμε στο Ελεγκτικο Συνεδριο για το συννομο του ελεγχου, που θα εχει ως συνεπεια την αποπληρωμη μας απο τον ΕΟΠΥΥ, χωρις να υπαρξουν αρνησεις απο τους Επιτροπους για την υπογραφη ενταλματων ενω εμεις θα εχουμε προ-πληρωσει τις Ελεγκτικες Εταιριες.

Επιθυμουμε τον ελεγχο διοτι θα μειωσει το ποσο των επαχθων μετρων του Rebate and Claw Back σε αυτους που δεν προεβησαν σε προβληματικες χρεωσεις προς τον ΕΟΠΥΥ.

Συναδελφικα
Γρηγορης Σαραφιανος

1 σχόλιο:

  1. Αφορα και τους ιδιωτες κλινικους γιατρους αυτο η ειναι μονο για τις κλινικες και τους εργαστηριακους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή