Νομοσχέδιο ΠΕΔΥ: «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Τάδε έφη Ά. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν στο Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), μετά από τις εισηγήσεις των βουλευτών. Την άλλη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Βελτιώσεις χαρακτήρισε τις αλλαγές στο Σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση της ΠΦΥ, ο Υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Στόχος των συναντήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τις ΚΟ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με ανεξάρτητους βουλευτές και τη ΔΗΜΑΡ είναι να γίνει το νομοσχέδιο όσο καλύτερο γίνεται. «Πάρα πολλές από τις παρατηρήσεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν ορθές και υιοθετούνται μέσα στο νομοσχέδιο. Σε κάποια άλλα σημεία μπορεί να έχουμε κάποιες διαφωνίες», παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζοντας ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν. «Αυτά τώρα που συζητάμε είναι οι λεπτομέρειες. Καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα τα συζητήσουμε αυτά ούτως ή άλλως και στην Επιτροπή της Βουλής», σημείωσε. 
Σύμφωνα με το Δ. Κρεμαστινό, μετά την αναθεώρηση του νομοσχεδίου με βάση και αυτά τα οποία ελέχθησαν, θα πάει στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων την προσεχή εβδομάδα, όπου και εκεί θα γίνει επεξεργασία, «ούτως ώστε τελικά να υπάρξει ένα ουσιαστικό νομοσχέδιο το οποίο να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα που έχει σήμερα ο κόσμος στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Μάλιστα, υποστήριξε πως οι απόψεις του ΠΑΣΟΚ επί των άρθρων του νομοσχεδίου θα ενσωματωθούν.

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου