Τροπολογία Βρούτση: τα ΚΕΠΑ με τους δικούς τους γιατρούς

Τους δικούς τους γιατρούς θα έχουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός των προσεχών ημερών από υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, προβλέπεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που είναι ενταγμένοι στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ, εξακολουθούν να υπάγονται σε αυτό. Οι γιατροί θα παρέχουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους για την απρόσκοπτη λειτουργία των υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ανεξάρτητα αν κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο συνεχίσουν να υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ ή σε άλλο δημόσιο Υγειονομικό Σχηματισμό, ή εάν επιλέξουν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα ή να ασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - από τις 25 Νοεμβρίου- έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ που αφορούν σε 24.500 περιστατικά αναπηρίας. Εν τω μεταξύ ήδη στο διάστημα αυτό, έχουν υποβληθεί 11.500 νέες αιτήσεις για αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου