Το ΠΕΔΥ του Άδωνι στα χέρια του Μαξίμου! Κρίνουν την τύχη του Σαμαράς-Βενιζέλος

Τον τελικό λόγο για το μέλλον του νέου ΕΟΠΥΥ, το ΠΕΔΥ βρίσκεται τελικώς όπως φαίνεται στα χέρια των δύο αρχηγών της κυβέρνησης. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο υπουργός Υγείας προκειμένου να αποφύγει τις συγκρούσεις που είχαν προκληθεί με την τελευταία του απόφαση για το 25ευρω, ρίχνει όπως φαίνεται το θέμα της απόφασης για το ακριβές μέλλον που θα έχει ο νέος πρωτοβάθμιας φορέας το ΠΕΔΥ, στα χέρια των δύο αρχηγών οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν σχετικά. 

Άλλωστε το μέτωπο των γιατρών έχει θεωρηθεί από την κυβέρνηση ιδιαίτερα κρίσιμο σε πολιτικό επίπεδο δεδομένου ότι έρχονται και εκλογές. Άλλωστε οι γιατροί που στην πλειονότητά τους ανήκουν στη γαλάζια παράταξη, διαμηνύουν στου Μαξίμου ότι θα καταθέσουν και τις κομματικές τους ταυτότητες σε περίπτωση που οι αλλαγές Άδωνι περάσουν ως έχουν στο νομοσχέδιο. 

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης δε φαίνεται να θέλει να χρεωθεί για δεύτερη φορά μια αποτυχία (η πρώτη με το 25ευρω η οποία του στοίχισε δεόντως) γι αυτό και ρίχνει το μπαλάκι στους δύο αρχηγούς. 

Πλέον εμφανίζεται διαλλακτικός και δηλώνει ότι θα ενσωματώσει κάποιες από τις παρατηρήσεις που θα κάνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Γι αυτό και δίνει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο από τις δύο ημέρες που αρχικά είχε υπολογίσει. 

Άλλωστε ο ίδιος δεχόταν πιέσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτακη να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές ώστε να ξεκινήσουν και οι διαθεσιμότητες πριν έρθει η τρόικα. 
Από την πλευρά τους και οι γιατροί σκοπεύουν με χειρουργικές κινήσεις να επιτύχουν τις δικές τους αλλαγές. Γι αυτό και τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν και με εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να ενσωματώσουν στις προτάσεις τους τις αλλαγές που οι ίδιοι επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου