Δεν δέχεται η τρόικα τα 5 λεπτά στον καπνό!

Γράφει o Αιμίλιος Νεγκής (Virus.com.gr)

Σοβαρή εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην αντικατάσταση του εισιτηρίου των 25 ευρώ με τα 5 λεπτά στα προϊόντα καπνού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η τρόικα δεν δέχεται ως ισοδύναμο το μέτρο, γεγονός που σημαίνει ότι είτε θα έχουμε νέο ισοδύναμο μέτρο είτε θα έχουμε τελικώς εφαρμογή του εισιτηρίου!


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα πλέον χειρίζεται ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρας. Η τρόικα δεν δέχεται την εφαρμογή της πρόσθετης επιβάρυνσης των 5 λεπτών στα προϊόντα καπνού με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ειδικό πρόσθετο φόρο, ο οποίος δεν αφορά τα έσοδα των υπηρεσιών υγείας.

Συνεπώς, η υπόθεση εξελίσσεται σε φιάσκο για την κυβέρνηση, καθώς τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίστηκαν να διαβουλεύονται και να συμφωνούν χωρίς τον... ξενοδόχο! Επί της ουσίας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και είτε να βρει ισοδύναμο μέτρο, που να δέχεται η τρόικα, είτε να προχωρήσει στην εφαρμογή των εισιτηρίου των 25 ευρώ.

Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση υποχρεωθεί να εφαρμόσει το 25ευρο, τότε θα έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, δίνοντας τροφή σε όσους της ασκούν κριτική για επιπόλαιες αποφάσεις.
Επιπλέον, θα δεχθεί μεγάλο στραπάτσο το ΠΑΣΟΚ, που αντέδρασε στο 25ευρο και θέλει να εμφανίζει ότι το μέτρο καταργήθηκε λόγω της αντίδρασης του.

Άρα, αν η τρόικα δεν δεχθεί τις εξηγήσεις του οικονομικού επιτελείου και οδηγηθούμε σε νέο ισοδύναμο μέτρο, τότε θα τεθεί ξανά επί τάπητος η επιβολή 1 ευρώ σε κάθε συνταγή για παρακλινική εξέταση και 5 ευρώ στις συνταγές για αξονική και μαγνητική τομογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου