Από τα τσιγάρα το ισοδύναμο του '25ευρου'

Του Δημήτρη Καραγιώργου

Καταργείται, πριν καλά – καλά εφαρμοστεί το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε να ισχύσει ως ισοδύναμο μέτρο η επιβάρυνση 5 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει, σε ετήσια βάση, 40 εκατομμύρια ευρώ, όσα προϋπολόγιζε να πάρει από το μέτρο του '25ευρου'.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις, αλλά με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών επελέγη η συγκεκριμένη.

Στη συνάντηση συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Κρεμαστινός, Πρωτόπαπας, Δερβένης και Ρήγας.

Αξία

Η δημοσιονομική αξία του μέτρου αμφισβητήθηκε έντονα, με τον καθηγητή του London School of Economics κ. Ηλία Μόσιαλο να εκτιμά ότι η ετήσια απόδοσή του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός πραγματικότητας ήταν και οι κοινωνικές του αναφορές, καθώς από την καταβολή του εξαιρούνταν οι ένστολοι, αλλά όχι οι άνεργοι!

Σε μία επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πρόσφατα πως εάν εξαιρούνταν οι άνεργοι, η οικονομική αξία του μέτρου θα μειωνόταν στο μισό...

Η κατάργηση του 'εισιτηρίου' είναι δυσμενής εξέλιξη για τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος - τις τελευταίες μέρες - το προπαγάνδιζε με ζήλο.

Σχόλια

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΩΝΑΣΕΙΑΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ...ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 120 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΚΓ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΗΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου