Γιατροί ΕΟΠΥΥ- Αδωνις: αδιέξοδο στον διάλογο το μπαλάκι στον κ. Μπέζα

Η ένταση και οι λογομαχίες- δημιουργικές μερικές φορές- που κυριάρχησαν κατά την πρώτη ημέρα του επίσημου διαλόγου μεταξύ Γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ηγεσίας του υπουργείου Υγείας,  κατέδειξαν ένα αναμφισβήτητο γεγονός, σύμφωνα με τους γιατρούς: ότι ο υπουργός Υγείας έχει προαποφασίσει τι θα γίνει με τον μέλλον τους.
«Έχει αποφασίσει να απολυθούν 2000 άτομα και τον ενδιαφέρει μόνο αυτό το νούμερο να δείξει στους δανειστές μας», επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά και επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου μαζί με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκο.
Είναι άραγε τυχαίο, που η πρώτη ημέρα του διαλόγου εστέφθη από αδιέξοδο και εμμονές, και ότι τώρα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, πετάει το «μπαλάκι» στον υφυπουργό του κ. Αντώνη Μπέζα και τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη οι οποίοι θα δημιουργήσουν Τεχνικό Κλιμάκιο Διαλόγου και θα είναι αυτοί που στην συνέχεια θα συνομιλούν με τους γιατρούς;

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και στους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ότι η Μεταρρύθμιση για την Υγεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου και θα νομοθετηθεί στην συνέχεια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι όσοι συμβεβλημένοι κατευθυνθούν στον ΕΟΠΥΥ θα απολαμβάνουν προνομιακές συμβάσεις, κάτι που εξόργισε τους συνομιλητές του σήμερα, οι οποίες τόνισαν ότι θέλουν ισότιμη μεταχείριση.
Ο κ. Γεωργιάδης εμμένει στις απόψεις του για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, μάλιστα για το θέμα αυτό, αύριο αναμένεται να καταθέσει και σχετική τροπολογία στην Βουλή η οποία θα περιέχει και μία σειρά άλλων ζητημάτων, όπως σύσταση νέων κλάδων στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και 
νέο βαθμολόγιο.


Μάλιστα επικαλέστηκε και φράση του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος είχε υποστηρίξει «να μη καταργηθεί το καθεστώς της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», κάτι που ενόχλησε σφόδρα τους εκπροσώπους των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι εμμένουν για την πλήρη αλλά όχι αποκλειστική απασχόληση.

Η κυρία Ανεμοδουρά σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Γεωργιάδης θα πραγματοποιήσει απολύσεις μέσω της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όπως αναφέρει στην συνέχεια η κυρία Ανεμοδουρά, ο υπουργός Υγείας, δεν μας έδειξε ούτε ένα οικονομικό στοιχείο για το τι θα αποφέρει η είσοδος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, για την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων  αλλά και για τις ειδικότητες. Ο υπουργός επίσης, εμμένει, σύμφωνα με την πρόεδρος του ΙΣΠ, για τον οικογενειακό γιατρό, στο σύστημα της ΠΦΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως τόνισε και το πρωί στο ΕΚΕΠΥ στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, η ουσία της μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά αυτό που θα αποφέρει ο διάλογος με τους γιατρούς, είναι οι λεπτομέρειες, οι οδικοί χάρτες και το χρονοδιάγραμμα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

1 σχόλιο:

  1. Λέει το ρεπορτάζ"Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι όσοι συμβεβλημένοι κατευθυνθούν στον ΕΟΠΥΥ θα απολαμβάνουν προνομιακές συμβάσεις ".Xάιδευε αυτιά Άδωνι,χάιδευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή