Εντολές Σαμαρά στον Άδωνι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εντολές και κατευθυντήριες οδηγίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δε θα χάσουν τη δουλειά τους και έδωσε εντολή στον κ. Α. Γεωργιάδη να χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία της κινητικότητας θα ξεκινήσει και τον Ιανουάριο θα εκτιμηθεί σε χρητοοικονομική βάση το κόστος των αποδοχών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν 2 ώρες και οι γιατροί εξέθεσαν στον πρωθυπουργό τα ζήτηματα που προκύπτουν από τις βίαιες αλλαγές στο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Ο πρωθυπουργός  σημείωσε με έμφαση ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τους κάλεσε να σταματήσουν την απεργία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών και η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

Ικανοποιημένος από τη συζήτηση σε ότι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για διάλογο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος είχε και μία κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου