Σύσταση τεχνικής επιτροπής για τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν υπουργός - γιατροί

Τη σύσταση τεχνικής επιτροπής, υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, αποφάσισαν την Παρασκευή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι γιατροί.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα 'τρέξουν' ακόμη και μέσα στις γιορτές.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να οριστεί μία τεχνική επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Μπέζας, προκειμένου να εξεταστούν οι λεπτομέρειες των δύο εκδοχών που συζητούνται.

Η μία εκδοχή είναι ο τρόπος ένταξης στο ΕΣΥ και η άλλη ο τρόπος της δημιουργίας των συμβάσεων για όσους επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι προτάσεις του υπουργείου θα γίνουν στην τεχνική επιτροπή την άλλη εβδομάδα, όπου θα υπάρχουν και οι σχετικοί προϋπολογισμοί.

Τροπολογία

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη καταθέσει τροπολογία, με την οποία συστήνονται οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όπου θα εντάσσονται όσοι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι η σχετική διοικητική διαδικασία και η μετάβαση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος σημείωσε ότι ο ΠΙΣ έχει καταθέσει πρόταση για ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ολοκληρωμένο, ενιαίο, με ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, με τα ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία θα συνεργάζονται.

Για την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, ανέφερε ότι επιστημονικά καταστρέφει τον κλάδο, διότι ένα μεγάλο μέρος των ειδικοτήτων, όπως οι χειρουργικές, δε θα μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους.

1 σχόλιο:

  1. ENA AKOMA NEO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥ ΜΟΥΜΠΟΥΚΟΥ.....ΚΟΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΑΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑΡΤΟΥΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ....ΤΩΡΑ ΑΠΑΡΝΗΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΟΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΗΣ,,,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ.....ΑΛΛΟ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή