Δεν θα συμβάλλονται μελλοντικά με τον ΕΟΠΥΥ όσοι απεργούν

Τέλος στη δυνατότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συμβάλλονται με τον οργανισμό για την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία, βάζει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της απεργίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έως τις 27 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται σειρά ζητημάτων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και της ΠΦΥ.

Με την εν λόγω τροπολογία, θεσμοθετείται η απόφαση του Υπουργείου να αφαιρέσει το δικαίωμα στους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να συμβάλλονται με τον Οργανισμό για την παροχή υπηρεσιών στα ιδιωτικά ιατρεία. Την απόφαση αυτή είχε ανακοινώσει η Αριστοτέλους το πρώτο διάστημα της απεργίας, όταν είχε διαπιστωθεί ότι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απεργούσαν το πρωί, εξυπηρετούσαν ασφαλισμένους στα ιδιωτικά του ιατρεία. 

Όπως αναφέρεται «οι γιατροί οι οποίοι μισθοδοτούνται από τον Οργανισμό για τις παρεχόμενες σε αυτόν υπηρεσίες, είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δεν επιτρέπεται να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα ιδιωτικά ιατρεία τους και να αμείβονται επί πλέον από τον Οργανισμό». 

Παράλληλα, με κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Οικονομικών θα καθορίζεται ο αριθμός των συμβαλλόμενων ιατρών και των μηνιαίων επισκέψεων που θα δικαιούνται, καθώς και το ύψος της αμοιβής, ενώ παρατείνονται οι παρούσες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς έως τις 30/3/2014. 
Ακόμη, ορίζεται το χρονικό όριο των δύο ετών από το διορισμό, ως ικανός χρόνος για την παροχή της δυνατότητας της μετακίνησης του εργαζόμενου, αντί των 5 ετών που ισχύει έως σήμερα, ενώ συστήνονται επιτροπές Υγείας, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, του ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση αδειών και την αξιολόγηση νοσηλειών σε κέντρα αποκατάστασης. Επίσης δημιουργούνται επιτροπές που θα κρίνουν την αναγκαιότητα πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα υψηλού κόστους σπάνιων παθήσεων.

Με νομοθετική ρύθμιση, επιδιώκεται η επίσπευση της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της αποπληρωμής τους και προς αυτή την κατεύθυνση, με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών θα ανατίθεται ο έλεγχος των παραστατικών δαπανών σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα γίνονται αποδεκτά τα αποτελέσματα των ελέγχων

Στην τροπολογία ρυθμίζονται και ζητήματα κινητικότητας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του ΕΣΥ και άλλων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων.

9 σχόλια:

  1. Aφενός τα κανάλια λένε "Η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ",ενώ το σωστό είναι "Η απεργία των γιατρών που εργάζονται στις δομές του ΕΟΠΥΥ" και αφετέρου η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι παντελώς απούσα κι επιπλέον ο πρόεδρος του ΙΣΑ συμπαρίσταται (=ψήφισαν κάτι τέτοιο στο ΔΣ ΙΣΑ???-έρημά μου ψηφαλάκια) με αποτέλεσμα ο κόσμος ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ!!! Ελεος. Μας ζάλισαν οι ΙΚΑτζήδες!Αν αγωνίζονται για ΔΩΡΕΑΝ ΠΦΥ,γιατί τους κακοφαίνεται η μετακίνηση στα ΚΥ? Ο Γεωργιάδης γιατί δεν βάζει εκτάκτως γιατρούς του ΕΣΥ στα ΚΕΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ . ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΙΔΡΩΣΑΜΕ , ΞΕΝΥΧΤΙΣΑΜΕ , ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΤΑΤΣΙ ΜΙΤΣΙ ΚΟΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΙΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ,ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕΠΑ ΑΠΟ ΕΣΥΤΕΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ,Η ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΥΡΑΚΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΜΙΣΘΟΣ 5000 ΕURO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα σε όνειρό μου ότι εξομολογήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο,κατόπιν αδείας που πήραν από τον κ.Πατούλη,τρεις συνάδελφοι του ΙΚΑ κι ομολόγησαν για ποιούς πονηρούς και μη πονηρούς λόγους δούλευαν στο ΙΚΑ τις εποχές της ευμάρειας για ένα χιλιάρικο.Αφού πήραν άφεση αμαρτιών για τους πονηρούς τους λόγους-ας μην τους αναλύουμε εδώ-μετακινήθηκαν σε ΚΥ αστικού τύπου με 2.500 ευρώ το μήνα,έχοντας πλήρη και αποκλειστική απασχόληση,αλλά & με παράνομο ιατρείο παρακαλώ. ΚΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ και μεις καλύτερα χωρίς αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:Στο ΣτΕ είχε προσφύγει το 2011 κατά απόφασης του κ.Σουλιώτη,τότε διοικητού του ΟΠΑΔ, κι ο ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μόνο από τους τότε συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ.Τί έγινε με την υπόθεση αυτή?Ουδείς έμαθε.Κατά τα άλλα ο κ.Σουλιώτης ήταν προσκεκλημένος ομιλητής, από τον αντίκλητό του (!!!) ΙΣΑ, σε πρόσφατη ημερίδα του ΙΣΑ, για την ΠΦΥ!!!Ε ρε που καταντήσαμε....Να άχει ο καθένας άποψη για την ΠΦΥ! Αγαπητέ ΙΣΑ.Τους εργαστηριακούς τους θάψατε.Γιατί κάνετε το ίδιο και στους ΙΚΑτζήδες?Δεχθείτε ότι δεν είμαι ΙΚΑτζής,γιατί έχω άλλην αισθητική από αυτούς."ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'.Έτσι λέγεται το έργο που ξαναπαίζει ο ΙΣΑ! Δυστυχώς!ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ Νο 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα είναι η ώρα. Ολοι εξω από τον ΕΟΠΥΥ. Επιτέλους οι σύλλογοι ας δούνε λίγο πιο μακριά από την μύτη τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το σύνολο των γιατρών της χώρας (70-80.000) άγεται και φέρεται από 5.500 του ΙΚΑ (=7%!!) και τους προέδρους (ΠΙΣ,ΙΣΑ,ΙΣΠ κοκ) που μας διαφεντεύουν όλους,Καλά να πάθουμε,αφού γίναμε αυτοκόλλητοι με τον καναπέ μας!!!!

      Διαγραφή
  8. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ . ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ. ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΙΑΤΡΕΙΑ . ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή