Ενημέρωση για τροπολογία του Υπουργείου Υγείας.

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 18.12.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
  1. Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να καθορίζουν με Κοινές Αποφάσεις τους, το ύψος της αμοιβής και τον αριθμό των μηνιαίων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, από 1.12.2013 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
  2. Παρατείνονται μέχρι 30.3.2014 οι ισχύουσες συμβάσεις των ιατρών με τον Οργανισμό προκειμένου να συνεχισθεί από τους θεραπευτές ιατρούς απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
  3. Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να καθορίζουν με Κοινές Αποφάσεις τους τον αριθμό των συμβαλλομένων ιατρών με τον Οργανισμό, τις ειδικότητες τους και το ύψος της αμοιβής τους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή της χώρας προκειμένου η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών να ανταποκρίνεται στη ζήτηση των ασφαλισμένων και να υπάρξουν νέες συμβάσεις με ιατρούς.
  4. Δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να θέτει τις προϋποθέσεις και τους όρους προκειμένου ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες να προβαίνουν στον έλεγχο, την αναγνώριση και την εκκαθάριση των δαπανών των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Οι ελεγκτικές εταιρείες θα αμείβονται από τους ίδιους τους παρόχους. Η διαδικασία αυτή γίνεται προκειμένου να επισπευσθεί η πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αφορούν στο διάστημα πριν από την 1.1.2013.   
Τέλος κωδικοποιούνται, απλοποιούνται οι διαδικασίες μετατάξεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού των Φορέων αυτών. Το όριο της διετίας από τον διορισμό παραμένει ως το χρονικό σημείο αναφοράς μετά από το οποίο παρέχεται στον εργαζόμενο η δυνατότητα μετακίνησης. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις μετακινήσεις στις παραμεθόριες περιοχές, στο δικαίωμα συνυπηρέτησης με σύζυγο υπάλληλο του δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων και των ενστόλων) καθώς και στη διευκόλυνση των πολύτεκνων οικογενειών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου