Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια και την ετοιμότητα του Ε.Σ.Υ


Αθήνα, 29 Απριλίου 2013

 Δελτίο Τύπου
 

Σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα αντίστοιχη συνάντηση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) υπό τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οδική ασφάλεια και η ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, όσο και την θερινή περίοδο.
Εκτός του Υπουργού Υγείας, συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Υγείας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης και κα Χριστίνα Παπανικολάου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Νίκος Μπραβάκος, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και κ. Αριστομένης Συγγελάκης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ, ΤαξίαρχοςΗλίας Παπασπυρόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υ.Πε , κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Πε, κ. Περικλής Αλεβίζος.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Σε συνέχεια της διυπουργικής σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, και την ενημέρωση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, το Υπουργείο Υγείας συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας, του Διοικητή του Κέντρου Επιχειρήσεων, του Διοικητή του ΕΚΑΒ, του Διευθυντή της Τροχαίας, τον Διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας και του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας ενόψει της επαυξημένης κίνησης  λόγω  των εορτών του Πάσχα και της προσεχούς θερινής περιόδου, ούτως ώστε οι μονάδες του ΕΚΑΒ, οι νοσοκομειακές μονάδες, το ΕΚΕΠΥ να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την παροχή φροντίδας σε ενδεχόμενα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Είμαι ικανοποιημένος διότι όχι μόνο όλο το σύστημα ήδη έχει τεθεί σε ετοιμότητα αλλά και διότι τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν, εμφανίζουν μια ουσιαστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που είναι μια ελπιδοφόρα και αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική κοινωνία. Θέλω, επίσης, να προσθέσω ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας με το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ αλλά και η Τροχαία, έχουν εκδώσει οδηγίες οδικής αγωγής προς του πολίτες/οδηγούς ούτως ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι λόγοι για τους οποίους προκαλούνται τα τροχαία ατυχήματα”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανανέωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ο κ. Υπουργός απάντησε ότι:
“Είναι σημαντική η πρόκληση για τη χώρα μας να επιτύχουμε την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε ποσοστό άνω του 50% της σημερινής διαθεσιμότητας τους, αξιοποιώντας τους πόρους της 4ης Προγραμματικής Περιόδου.
Ωστόσο αυτό προϋποθέτει τόσο οι δραστηριότητες του υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας να εντατικοποιηθούν όσο και οι εταιρείες οι οποίες υποβάλλουν τις προτάσεις τους στους διαγωνισμούς, να αποφεύγουν τις προσφυγές στην Δικαιοσύνη δια ασήμαντο αφορμή και να καθυστερούν ή να ματαιώνουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου