ΕΟΠΥΥ: Συμβεβλημένοι κατά πράξη και περίπτωση γιατροί των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

Με το ν. 4075/12 (ΦΕΚ 89/Α/11.4.2012) καθώς και το ν. 4093/12 (ΦΕΚ 222/12.11.2012) εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από 1.4.12 ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, από 1.5.2012 οι υποτομείς του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΚΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ, ΤΑΠ-ΗΣΑΠ, ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΤΑΠ-ΟΤΕ), από 12.11.12 οι υπόλοιποι υποτομείς του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και το ΕΤΑΑ και από 1.12.12 το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. 

Οι παραπάνω σχετικές διατάξεις δεν περιλαμβάνουν ρύθμιση για το θέμα των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση γιατρών που είχαν σύμβαση με τα ταμεία ΤΑΥΤΕΚΩ (για όλους τους υποτομείς), το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ πριν την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ. 

Επομένως οι γιατροί που είχαν σύμβαση με τους παραπάνω ασφαλιστικούς φορείς μέχρι την ένταξή τους στον Οργανισμό, δεν δύνανται να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ με τις ίδιες συμβάσεις. 

Εννοείται ότι τα παραπάνω δεν αφορούν στους γιατρούς που έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα είχαν σύμβαση πριν την ένταξή τους στον Οργανισμό με ένα από τα αναφερόμενα στη δεύτερη παράγραφο ασφαλιστικά ταμεία. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

9 σχόλια:

  1. "δεν δύνανται να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ με τις ίδιες συμβάσεις."

    Υπονοεί άραγε ότι θα δύνανται με καινούργιες συμβάσεις; Και αν ναι, αυτές οι καινούργιες συμβάσεις πότε θα γίνουν;

    Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μη γίνει τίποτα. Το μάθαμε το παραμύθι.

    Πόσοι και ποιοί όμως είναι οι γιατροί που είχαν σύμβαση με το ΕΤΑΑ χωρίς να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ; Το πόσοι δεν το γνωρίζω ακριβώς, αν και δεν πρέπει να ναι πάνω από μερικές δεκάδες. Το ποιοί όμως το ξέρω. Είναι νέοι γιατροί (οι οποίοι άνοιξαν ιατρείο το τελευταίο χρόνο) και οι οποίοι όντας αποκλεισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ στράφηκαν στο μόνο ταμείο με το οποίο είχαν την δυνατότητα συνεργασίας.
    Σε αυτούς απευθύνεται το μήνυμα. Και απλά τους λέει είστε ανεπιθύμητοι.

    Ευτυχώς που θα στηρίζανε τους νέους γιατρούς!! (θυμάστε υποθέτω τα λόγια του πρώην προέδρου του οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα!εμεις ομως φταιμε που ανεχομαστε αυτη την κοροιδια!Οταν τον Αυγουστο ολα τα ΜΜΕ ελεγαν οτι ο Σαλμας υπογραφει τις νεες συμβασεις γιατρων ,στα κεντρικα του ΕΟΠΥΥ γελουσαν λεγοντας "καλα το πιστεψατε???χαχαχα".Εχουμε κανει αιτηση απο τον Απριλιο που ειχαν προκυρηξει 5000 νεες συμβασεις γιατρων ,καναμε αιτηση,πηραμε αριθμο πρωτοκολου ,εχουν περασει 8 ΜΗΝΕΣ και ακομα περιμενουμε!!!!!!!!!Η Απαντηση των υπαλληλων του εοπυυ ειναι"καλα ακομα εκει ειστε,πειτε πως δεν κανατε καθολου αιτηση!"ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!κτα τ'αλλα βοηθουν τους ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!Μαλλον βοηθουν στην εξοντωση των νεων γιατρων!Γιατι δεν μας δινουν την δυνατοτητα να ενταχθουμε και εμεις στον ΕΟΠΥΥ???πως θα ερθει κοσμος στο ιατρειο μου να με γνωρισει τελοσπαντων οταν παει παραδιπλα σε γιατρο του εοπυυ ΤΖΑΜΠΑ???τουλαχιστον ας βρεθει ενας τροπος να ειμαστε ολοι οι γιατροι ισοι!εμεις δηλαδη οι ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ δεν εχουμε δικαιωμα επιβιωσης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ντρεπονται!ολοι οι παλαιοτεροι ιατροι εχουν παρει επιδοτησεις απο τον ΟΑΕΔ. ειχαν δικαιωμα να κανουν συμβαση με ταμεια.οι καινουριοι οχι. οι μονιμοι του ικα εχουν δικαιωμα να κοβουν χαρτακι στο ιατρειο τους και τον μισθο. οι καινουριοι τιποτα. κανενα ταμειο, καμια επιδοτηση , μονο κριση και υφεση ακουνε απο τους ασθενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγω συμφωνώ με το σχόλιο του TM. Είμαστε απλά ανεπιθύμητοι.. μήπως πρέπει να το καταλάβουμε τελικά? Δεν νομίζω οτι προκειται να κάνουν νέες συμβάσεις ούτε να βοηθήσουν τους νέους γιατρούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΣΧΟΣ!!!ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα. Τα νεά ιατρεία δεν έχουν καμιά ελπίδα να επιβιώσουν υπό αυτούς τους όρους. Νομίζω πρέπει να διαμαρτυρηθούμε όλοι στον Ιατρικό Σύλλογο να ασχοληθεί επιτέλους με το θέμα αυτό, γιατί δε μας αφήνουν πια κανένα περιθώριο εργασιακής ύπαρξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ βιάζεστε συνάδερφοι να μαζέψετε τη σκόνη από τα παπούτσια του ασθενή στο ιατρείο σας-όπως έλεγε και ένας παλιός ιατρός- (το προσδοκούσε δηλαδή).Καθίστε να δούμε τι θα γίνει με το φάρμακο (θα έχουμε δεν θα έχουμε,το 15% των συνταγών κλπ).Ήδη ετοιμάζονται οι απολύσεις 3500 φαρμακάδων,οπότε τέρμα παροχές,ήδη φαρμακαποθήκες κλείνουν.Αν υπολογίζετε στις εξετάσεις..μάταιο και αυτό θα κοπεί,έπεσαν οι τιμές,ήδη ο φέρων το blog συνέχεια αναγράφει στατιστικές για την κάθε ειδικότητα...κοντός ψαλμός θα γίνουμε Αφρική.Χαλαρά...οψόμεθα από το νέο έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 11.11 π.μ.

    Εσύ τι προτείνεις; Α είσαι από αυτούς που μόνο κατακρίνουν !
    Η μόνη λύση είναι να μην συμβληθεί κανείς με τον ΕΟΠΥΥ σωστά; Το αρρωστημένο σύστημα με τα χαρτάκια δεν το συντηρήσαμε εμείς...

    Έτσι τον βρήκαμε τον καιρό και έτσι τον αρμενίζουμε...

    Για μένα η λύση είναι όσοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια να αποχωρήσουν πλήρως...

    Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει άνεργος ιατρικός κόσμος και να μεταναστεύει επιστημονικό προσωπικό και από την άλλη να βλέπεις 70 και άνω συναδέλφους συμβεβλημένους και να συνεχίζουν τις κακές παρελθοντικές νοοτροπίες !

    Είναι λάθος η παραγωγή ειδικευμένων ιατρών βάση κλινών του ΕΣΥ !

    Είναι λάθος ιατροί με πολλαπλά προνόμια! ΙΚΑ, Ιδιωτικών Κινικών, Στρατιωτικοί κτλ κτλ με παράλληλο ιατρείο όπου μεταφέρουν ασθενείς με διάφορα προσχήματα !

    Που είναι η συσπείρωση; Αυτοτιμωρούμαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαν της ανακοίνωσης "συμπαράστασης"του Ιατρικού Συλλόγου, υπάρχει καμία κίνηση/νέο σχετικά με το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή