ΕΟΠΥΥ: Ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους ιατρούς

ΣΧΕΤΙΚΟ : Το με αρ. πρωτ. 34454/3.8.12 έγγραφο του Οργανισμού. 

Μετά από πολλές αναφορές ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να τηρούν το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Οργανισμός είχε εκδώσει έγγραφο με αρ. πρωτ. 34454/3.8.12, στο οποίο αναφερόταν : 

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, με ανώτατο αριθμό αποζημιούμενων επισκέψεων τις 200 ή 150 ανά μήνα. Η πραγματοποίησης τους αρχίζει από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και είναι συνεχόμενες.» 

Ως εκ τούτου, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει η δέσμευση του αριθμού των πενήντα (50) ιατρικών επισκέψεων ανά εβδομάδα. Η πραγματοποίηση των ιατρικών επισκέψεων αρχίζει από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα έως ότου ολοκληρωθεί το πλαφόν . 

Επισημαίνουμε ότι ο συμβεβλημένος γιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί την ιατρική επίσκεψη στα πλαίσια της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ, εφ' όσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το σύνολο των 200 ή 150 ιατρικών επισκέψεων του, επικαλούμενος προγραμματισμένα μελλοντικά ραντεβού. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ 

ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

  1. Και ρωτω εγω: πως μπορει να λειτουργησει ενα Ιατρειο οταν την 1η του μηνος εχει μαζεμενους απ'εξω 100 ασθενεις? Τι Ιατρικη ειναι αυτη? Οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πω, παλι μπαχαλο οπως παντα! στον εοπυυ αρεσει η ανοργανωσια και ο χαμος. δε θελουν τα ραντεβου, δε θελουν την εβδομαδιαια ταξη (μιλαω για τις ειδικοτητες οπως της παθολογιας που κλεινουν ευκολα τα δωρεαν ορια). τι το πονηρο και κακοβουλο αν καποιος που δουλευει με ραντεβου και τα εχει κλεισει απλωμενα ανετα σε ολο το μηνα αναλογα με το ποτε εχει ξαναγραψει φαρμακα και δυναται ο ασθενης να βλεπει ιδιωτικα εμβολιμα εκτακτα η μη προγραμματισμενα. Αληθεια αυτα που θα πανε συμφωνα με αχαρακτηριστη να πω ευγενικα ανακοινωση; Επισης αν δε δουλευεις με ραντεβου να ξερουν οι ασθενεις οτι στις αρχες καθε εβδομαδας θα υπαρχουν δωρεαν για τακτικα η εκτακτα περιστατικα. τωρα οποιος προλαβει στην αρχη καθε μηνα κι αν δεν μπορει τοτε, μετα υποχρεωτικα να πληρωνει! η δε ανακοινωση που λει οτι βγηκε αυγουστο δεν τη βρισκω ακομη πουθενα στην αναζητηση και οπως εχει ξανασχολιασθει σωστα σε αυτο το blog ειχε αναφερθει μονο ατυπα σε προφορικες συνεντευξεις και ποτε επισημα γραπτως. στο σπιτι τους αυτοι οι διοικουντες ειναι τοσο ανοργανωτοι η θελουν να μας εμπαιζουν το πιθανοτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι Παθολογος και δουλευω με ραντεβου απλωμενα σε ολο το μηνα (οπως και οι προηγουμενοι) κρατωντας καταστασεις και οχι μπαχαλοειδως. Θα εξακολουθησω το ιδιο συστημα. Αν θελει ο ΕΟΠΥΥ ας καταγκειλει την συμβαση μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή