Μέλος του Π.Φ.Σ στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» (video)


Η χθεσινή απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, βρέθηκε στο τραπέζι της εκπομπήςΕνημέρωση στην ΝΕΤ. Αναφερόμενος στην απόφαση, ο Δημήτρης Καραγεωργίου μέλος Προεδρείου του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου εξήγησε το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει. Όπως είπε, όλα τα φαρμακεία είναι εκτεθειμένα σε ένα χρέος 1,5 δισ. € «Η αγορά έχει σφίξει τόσο πολύ που μας υποχρεώνουν να υπογράφουμε επιταγές σε ένα διάστημα 10 ημερών ή να πληρώνουμε μετρητοίς με αποτέλεσμα να 100 φαρμακεία την ημέρα με κοκκινισμένες επιταγές και 2200 φαρμακεία γραμμένα στον Τειρεσία»


Πρέπει, να αναθεωρήσουμε συνολικά τις σχέσεις των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα των φαρμάκων, ανέφερε από την πλευρά του ο προέδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, διερωτώμενος «γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες δεν δίνουν φάρμακα με πίστωση και ας έχουν τεράστια κέρδη όλα αυτά τα χρόνια».
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των πληρωμών σημείωσε ότι κληρονομήθηκαν χρέη από τα Ταμεία, αλλά και από τον προηγούμενο Οργανισμό.

Όπως παρατήρησε   «υπάρχουν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι που απεργούν ζητώντας τα παλαιά χρέη, πριν από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ»



Ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει επανεξέταση του θέματος του Τειρεσία.
«Ζήτησα να δούμε το θέμα του Τειρεσία. Να μην «κοκκινίζουν» οι επιταγές των φαρμακοποιών που δεν πληρώνουν εξαιτίας των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς».



Στη συζήτηση, παρέμβαση έκανε και ο Παναγιώτης Βαβουγιός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου λέγοντας ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το μάρμαρο.
Σημείωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ, έγινε εκ του προχείρου και 9,5 εκατομμύρια Έλληνες εγκλωβίστηκαν μέσα σε έναν υδροκέφαλο οργανισμό χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης υποδομή και προυπολογισμός.



Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου