Παρέμβαση Κικίλια για ΕΟΠΥΥ

Θυμίζοντας ότι σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία που λειτουργεί, ο βουλευτής είναι εκείνος που έχει την αντικειμενικά μεγαλύτερη δύναμη να επηρεάζει τις εξελίξεις, ο Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, για την κάλυψη άμεσων αναγκών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη.


Ο Βασίλης Κικίλιας εστίασε στην ανάγκη να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες που είδαμε στο παρελθόν, με καρκινοπαθείς να περιμένουν έξω από τα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φαρμακά τους, ενόψει των κινητοποιήσεων τις οποίες έχουν προαναγγείλει οι φαρμακοποιεί.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, πρότεινε τη δημιουργία θέσης chief medical officer ή ομάδας (taskforce) με σκοπό τη μείωση των δαπανών και εισηγήθηκε αλλαγές στην «αρχιτεκτονική» του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε μέρος των λεγόμενων «μαύρων» χρημάτων αλλά και της ιδιωτικής δαπάνης στην υγεία να περάσει με νόμιμες διαδικασίες στα ταμεία του φορέα εξοικονομώντας περίπου 350 εκατ. ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου