Έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αθήνα 18/06/2012 

Κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,


Η ήδη τεταμένη κατάσταση στον χώρο της υγείας και πιο ειδικά της πρωτοβάθμιας θα γίνει ακόμη δυσχερέστερη λόγω του μείζονος προβλήματος της διαφθοράς που μέρα με μέρα γιγαντώνεται. 

Σας επισημαίνω δυο σοβαρά θέματα: 

1- Με την καθιέρωση των ΚΕΝ πολλές κλινικές εισάγουν ασθενείς για μια μέρα όπου τους κάνουν όλες ης παρακλινικές εξετάσεις (CT, MRI, Μικροβιολογικές εξετάσεις κ.λ-π), ο κλινικάρχης πληρώνεται όλο το προβλεπόμενο ποσό, ο ασθενής δεν πληρώνει το 15% που θα πλήρωνε σε ένα εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο και ο αποστέλλων κλινικός ιατρός παίρνει τα ποσοστά του. Όλοι δηλαδή ευχαριστημένοι και το ΕΟΠΥΥ καταρρέει. 

2- Με το παρόν σύστημα χωρίς δηλαδή PLAFOND χρειάζεται καθημερινή παρακολούθηση της συνταγογράφησης των κλινικών γιατρών σε φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, πράγμα το οποίο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όπως επιβάλλεται. 

Οι κλινικοί ιατροί γράφουν ανεξέλεγκτα, διότι το φακελάκι ζει και βασιλεύει. Είναι πολύ απλό να βρείτε ποιοι δίνουν και ποιοι παίρνουν φακελάκι διότι με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ άλλαξε άρδην η κατανομή των ασθενών στα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. 

Εκείνοι που λαδώνουν τους συνταγογραφούντες γιατρούς αύξησαν κατακόρυφα την δουλειά τους εις βάρος των γιατρών που λειτουργούν νόμιμα και πάνω απ' όλα εις βάρος του καταρρέοντος ΕΟΠΥΥ. 

SOS- Ασκήστε τον έλεγχο που υποσχεθήκατε ή βάλτε PLAFOND, αλλιώς οδηγείτε το ΕΟΠΥΥ στην κατάρρευση. 

Μετά τιμής, 

Για την Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων. 

             Ο πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας 
Θ. Γεωργακόπουλος                                    Μ. Ψαλτάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου