Κάλεσμα συγκέντρωσης για δημιουργία συλλόγου ιατρών ΕΟΠΥΥ


Συγκαλείται συγκέντρωση των άμεσα ενδιαφερομένων για την δημιουργία συλλόγου το Σάββατο 7/4/2012, ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο Αθηνών ΖΑΦΟΛΙΑ, Λ. Αλεξάνδρας 87-89, τηλ. 2106449012 2106449012     

Από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ την 1/1/2012, βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με υπέρογκες δυσκολίες που οφείλονταν βασικά στην έλλειψη θεσπισμένων κανόνων λειτουργίας που να διέπει τόσο την λειτουργία του Οργανισμού, όσο και το δίπτυχο υποχρεώσεις/δικαιώματα που απορρέουν από την επαγγελματική μας σχέση με αυτόν. Παράλληλα με αυτές τις δυσκολίες, διαπιστώνουμε καθημερινά την έλλειψη ουσιαστικής εκπροσώπησης μας, διότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και λιγότερο οι Επαγγελματικές Ενώσεις, δεν φαίνεται να μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα μας, αφενός διότι είχαν εξ’ αρχής τοποθετηθεί αρνητικά στην εμπλοκή των ιδιωτών ιατρών στον ΕΟΠΥΥ, αφετέρου δε διότι ως μη εμπλεκόμενοι δεν μπορούν και να έχουν ιδία αντίληψη για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος επαγγελματίας ιατρός που συνεργάζεται με τον Οργανισμό. Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, σε ιδιωτικές συζητήσεις, διεφάνη η αναγκαιότητα ουσιαστικής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης των συνεργαζομένων με τον ΕΟΠΥΥ. Η ιδέα αυτή άρχισε πλέον να παίρνει σάρκα και οστά από μια μικρή ομάδα 7-8 συναδέλφων, που με προσωπικές συζητήσεις, αλλά και συναντήσεις, προσδιόρισε την ανάγκη και υπέβαλε την ιδέα συγκρότησης ενός οργάνου, που κύριο μέλημα θα είναι η προάσπιση της επαγγελματικής μας συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ και η χάραξη συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας.
Στην συνάντηση αυτή αποφασίσαμε:
1.- την συγκρότηση συλλόγου. Στην αρχική πρόταση συζητήθηκε τα μέλη να είναι οι ιδιώτες ιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, γρήγορα όμως η πρόταση εγκαταλείφτηκε και αντικαταστάθηκε με την εισήγηση να είναι μέλη όλοι, όσοι έχουν την οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Εκ των υστέρων υπάρχει έντονος προβληματισμός να συμπεριληφθούν στο Καταστατικό προβλέψεις, που να επιτρέπουν την συμμετοχή με κάποιο τρόπο συναδέλφων που να μην έχουν άμεσα επαγγελματική σχέση με τον Οργανισμό, για λόγους που θα καταλάβετε παρακάτω. Η διαβούλευση συνεχίζεται.

2.- ο σύλλογος θα είναι πανελλαδικός, προβλέποντας όμως και την δυνατότητα δημιουργίας τοπικών επιτροπών ή ακόμα και ανεξάρτητων συλλόγων, όταν τα αριθμητικά δεδομένα θα είναι επαρκή, και την δημιουργία ίσως αργότερα ομοσπονδίας.

3.- το διοικητικό όργανο θα είναι το 11μελές ΔΣ, που θα προκύπτει από εκλογές ανά 3τία, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς ανάμειξη παρατάξεων.

4.- η λειτουργία των οργάνων θα είναι απόλυτα διαφανής, με ευρύτατη χρήση της τεχνολογίας που θα επιτρέπει την παρακολούθηση των συνεδριών των ΔΣ, την υποβολή προτάσεων των μελών του συλλόγου, καθώς και την σφυγμομέτρηση των τάσεων σε συγκεκριμένα θέματα, μέσω ερωτηματολογίων και διαδικτυακών ψηφοφοριών. Προσωπική μου εισήγηση θα είναι και η δημοσιοποίηση σε πραγματικό χρόνο των οικονομικών δεδομένων του συλλόγου, με την δημόσια ανάρτηση λογιστικών στοιχείων εσόδων/εξόδων.

5.- μια από τις σοβαρότερες υπηρεσίες του νέου συλλόγου οφείλει να είναι η νομική και φοροτεχνική κάλυψη των μελών, μέσω τεκμηριωμένων συμβουλών που οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα δίνουν.

6.- μελετάται πολύ σοβαρά η Καταστατική δυνατότητα ο Σύλλογος να μπορεί να προχωρήσει, ή έστω να συμβάλλει με την αιγίδα του στην δημιουργία ιατρικών δικτύων που να καλύψουν Α’Βάθμιες, αλλά και αργότερα Β’Βάθμιες ανάγκες ΦΥ. Τα ζητήματα και οι δυσκολίες είναι κυρίως τεχνικής και νομικής φύσης, ώστε να είναι δυνατόν ένα Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό, όπως είναι ένας Σύλλογος, να μπορεί να επεκταθεί και σε τέτοιου τύπου δραστηριότητες.

7.- αποφασίστηκε τέλος η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε σύντομα να γίνει η ιδρυτική συνέλευση, η έγκριση του Καταστατικού, η κατάθεση του στο Πρωτοδικείο και η ανάδειξη της προσωρινής διοικούσης επιτροπής, που θα προβεί στις πρώτες ενέργειες έως την ανάδειξη του πρώτου εκλεγμένου οργάνου. 

Έχει υποβληθεί ήδη ερώτημα στην νομικό αν επιτρέπεται η κατάθεση εξουσιοδότησης ή πληρεξουσίου εντολής για την υπογραφή του Καταστατικού. Απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα, αλλά το ερώτημα είναι πολύ σημαντικό διότι πολλοί είναι στην Περιφέρεια και προφανώς θα είναι δύσκολη η μετάβαση τους στην Αθήνα. Βέβαια, προσδοκούμε στην παρουσία συναδέλφων από όμορες προς την Αττική περιοχές. Ελπίζω ο καθείς και κυρίως οι Αθηναίοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Περιμένουμε επίσης και διαβούλευση σε αυτά που σας ανασκοπήσαμε ως κεντρική γραμμή. Να έχετε κατά νου ότι τα Καταστατικά εύκολα φτιάχνονται, αλλά πάρα πολύ δύσκολα τροποποιούνται μετά την κατάθεση τους στο Πρωτοδικείο.

22 σχόλια:

  1. το πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ έχει συνδικαλιστικό όργανο, εσεις ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ. Ωρα είναι να μας πείτε πως θα ζητήσετε και απο τους ΙΣ βοήθεια, όταν αυτοί ΣΑΣ ΛΕΓΑΝ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο συνάδελφε, να αγιάσει το στόμα σου!!! Αυτό θα έλεγα και εγώ. Όταν οι πλειοψηφία ήταν εναντίον των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ κάποιοι έτρεχαν να κάνουν σύμβαση μη και χάσουν το κελεπούρι. Καλά να πάθουν τώρα που δεν θα πληρωθούν ποτέ.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΝΟ.ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    3. Χλευάζουν τους απλήρωτους συναδέλφους τους του ΕΟΠΥΥ οι προφανώς έμμισθοι καλοβολεμένοι του "πρώην ΙΚΑ" ζητώντας τα πάντα για το εαυτούλη τους. Λες και δε γνωρίζουμε πως τα έχουν καταντήσει τη μεγαλύτερη εστία ιατρικής διαφθοράς παγκοσμίως. Το μόνο που κοιτάτε είναι η διατήρηση των κεκτημένων σας που αναξιοκρατικά καρπώνεστε εις βάρος των ασφαλισμένων και των συναδέλφων σας.

      Διαγραφή
  2. Τους ΙΣ να τους έχετε και να τους χαίρεστε! Εμείς ούτε που να τους ... όπως άλλωστε και αυτοί εμάς χρόοοοονια τώρα. Άλλα έστι είναι. Όποιος χαλάει τη σούπα, χτυπιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιους συλλόγους;
    Αυτούς που χρόνια τώρα εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα;
    Για την πλειοψηφία των συναδέρφων οι ιατρικοί σύλλογοι είναι ανύπαρκτοι και μας θυμούνται μόνο για τη συνδρομή.
    Ασχολήθηκε ποτέ ιατρικός σύλλογος σοβαρά με τα προβλήματα του κλάδου;
    Μόνο όταν θίχτηκαν τα συμφέροντα των ΙΚΑτζήδων θυμήθηκαν οι σύλλογοι τα πειθαρχικά.
    Έγινε ποτέ κάτι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δεχόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρτε το χαμπάρι. Για να αναβαθμιστεί το επάγγελμα πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τα ταμεία. ΟΛΟΙ. Να μάθει επιτέλους και ο κόσμος πως στον ιδιώτη θα πληρώνει. Τσάμπα να πάει στα νοσοκομεία. Δεν είμαστε φιλόφτωχα ιδρύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε,

    νομίζω οτι πρέπει να ξανακοιτάξεις πίσω,στα φοιτητικά σου όνειρα,και να αναλογιστείς αν αυτό που επέλεξες να κάνεις έχει καμιά σχεση με αυτά...αν το να φτιαχνεις συλλόγους για να διεκδικείς απο ένα αναξιόπιστο και χρεωκοπημένο Κρατος( που ανοιχτά σε θεωρεί ΚΟΡΌΙΔΟ)τα ψιχία που αντιστοιχούν σε σκουπιδόχαρτα,αν το να σε αναγκάζουν να υποβάλλεις με 6 διαφορετικούς τρόπους αυτά τα χαρτιά και μετά να μη σε πληρώνουν,αν λαμβάνεις καταξίωση απ την προτίμηση των ασθενών ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΣΑΜΠΑ,τότε ίσως να μην είσαι σε λάθος δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε squarelogic όταν μεταξύ των τζάμπα γιατρών, κάποιος/α επιλέξει εμένα, τότε αυτό πώς λέγεται; Καταξίωση...

      Διαγραφή
    2. Ηλία, αν κάποιος επιλέξει εσένα και σε πληρώσει, μεταξύ κάποιων που είναι τσάμπα, τότε ναι, μπορείς να το πεις και καταξίωση. Αν είσαι και εσύ τσάμπα, προφανώς σε επέλεξε γιατί έκλεισαν τα ραντεβού των άλλων. Αν αυτό τώρα το θεωρείς καταξίωση λυπάμαι που δυστυχώς υπάρχουν νέοι επιστήμονες που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

      Διαγραφή
  6. Μάλλον τυχαία επιλογή Ηλία. Ο τζάμπας ζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλία,με κάθε φιλική διάθεση,νομίζω οτι σου αξίζει να βαζεις ψηλότερα τον πήχυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε squarelogic..Διαβάζοντας τα όσα έχετε γράψει έως τώρα με αφορμή το κάλεσμα για δημιουργία συλλόγου ΕΟΠΥΥ θα συμφωνήσω Έν μέρη μόνο μαζί σας.
      Δεδομένης της ιδιότητά σας του Ιατρού του ΙΚΑ αναρωτιέμαι πόσο δικαιούμαστε να μιλάτε για προδομένος όνειρα ,για επαγγελματική καταξίωση μέσα απο την επιβεβλημένη επιλογή των συμβεβλημένων ιατρών απο τους ασφαλισμένους για εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια και άλλα συναφή ...
      Εσείς όταν κάνατε σύμβαση με το ΙΚΑ, με όποιον τρόπο και μέσω χρησημοποιήσατε ,θεωρείτε ότι κάνατε εκπτώσεις στα όνειρα που είχατε ως φοιτητής ; θεωρείται επίσης τον εαυτό σας ΤΣΑΜΠΑ ΙΑΤΡΌ ;
      Μήπως θα θέλατε να μας εξηγείσετε χωρίς την μάσκα του squarelogic τι επιλογές είχατε τότε ως νέος Ιατρός στο ξεκίνημά σας παρόλο που η ειδικότητά σας σας έδινε και άλλες επιλογές συγκριτικά με συναδέλφους παθολογικών ειδικοτήτων ;; Γιατί εξακολουθείτε αν τα πιστεύετε όλα αυτά που καταλογίζετε παραπάνω στον Ηλία Χ ,να προσφέρετε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ??
      Ας αφήσουμε την άδικη και εύκολη κριτική καθώς και τις υποκριτικές συμπεριφορές.
      Αυτό που χρειάζεται ο κλάδος μας είναι ενότητα και συσπείρωση ανεξάρτητα απο την σχέση του καθενός απο εμάς με τον ΕΟΠΥΥ ..Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει ως επιστήμονες και επαγγελματίες

      Διαγραφή
    2. Θα προτιμούσα να εμφανιζόσασταν έστω με την ιντερνετική περσόνα με την οποία έχετε δει τα σχόλια μου,αλλά τέλος πάντων...
      Η απάντηση είναι οτι υπηρετώ 100% ευσυνείδητα στο ΙΚΑ ως μια αντιμισθία,όπως θα ήταν και σε κάποιο τραπεζικό Ταμείο ή σε κάποια κλινική.Ιατρείο εντελώς ξεχωριστό και σε σημαντ.απόσταση απ το ΙΚΑ,και που δεν βασίστηκε ποτέ σε άγραν πελατείας απ το ΙΚΑ.
      Οταν προέκυψε-μάλλον αναπάντεχα το ΙΚΑ- είχα ήδη ανοίξει ιατρείο,μπορούσε κανείς να κάνει συμβάσεις ελευθερα με αρκετά Ταμεία,τα οποία τότε πλήρωναν.Με τις πράξεις στην ειδικότητα μου,έφτανε περίπου στα επίπεδα μιας αξιοπρεπούς επίσκεψης ακόμα και σε εποχές 6,46...
      Η διαφορά φίλε μου είναι στις ΣΥΝΘΗΚΕΣ: τώρα αποδεχτήκατε σύμβαση για εξευτελιστ.αμοιβή ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ,με όλα τα ΕΞΟΔΑ δικά σας,με έναν φορέα ο οποίος αφενός ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ τις προηγούμ.υποχρεώσεις απέναντι μας και ο οποίος ΕΞΑΡΧΗΣ είναι ελλειμματικός και αδυνατεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του,και ο οποιος καλύπτει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!Απο που θα ζήσετε?(και μαζί όλοι μας)
      Ε,να μου λέέι,ενας φιλοδοξος νεος συνάδελφος οτι η "επιλογή" του ανάμεσα στους τσάμπα συνιστά ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ,ειναι πραγματικά απογοητευτικό...

      Διαγραφή
  8. Έλεος Ηλία όταν ακόμη και οι εργαστηριακοί προσπαθούν μέσω σωματείων να οργανώσουν την απεμπλοκή τους από αυτό τον αναξιόπιστο σύστημα ταμειακής ιατρικής, που ορισμένοι από αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο δουλειές αλλά και σπίτια λόγω των δανείων που έπαιρναν για να συντηρούν τα ιατρεία τους, ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ??? Όταν ο ΕΟΠΥΥ με το καλημέρα είναι ήδη χρεωμένος και πάραυτα, ανακοινώνεται επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού κατά 500 Εκατ Ε, πόσο απελπισμένοι μπορεί να είστε??? Δεν σου μιλάω ούτε για αξιοπρέπεια, ούτε για καταξίωση καθώς αυτές οι λέξεις σου είναι άγνωστες, μιλάω με απλά νούμερα μήπως έτσι γίνουν περισσότερο κατανοητά τα λεγόμενά μου.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνάδελφοι όχι άλλα λόγια, έργα θέλουμε. Είμαστε επιστήμονες, όχι αναλώσιμα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.Ας αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας.Δυστυχώς και οι σύλλογοι μας, μας κοροιδεύουν.Εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ατακα: "Οταν σε επιλεγουν μεταξυ των τσαμπα, ειναι καταξιωση".. θα μπορουσε να προκαλεσει γελιο αν δεν εδειχνε ποσο καταδικασμενο ειναι το επαγγελμα του γιατρου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και στα Γιάννενα προχωράμε σε Σύλλογο Ιδιωτών γιατρών ΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη Σύρο ξεπεράστηκε κάθε όριο αξιοπρέπειας όταν σε ανακοίνωση του ΙΣΚ (σε όλα τα τοπικά μέσα ηλεκτρονικά και μη), θρασύτατα αναφέρουν για τους 4 συναδέλφους του υπόγραψαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι αυτό αποτελεί μια ενέργεια που “πιθανόν θα οδηγούσε και σε παραβατικές συμπεριφορές που ο καθένας μας μπορεί να υποθέσει”. Με τον ΕΟΠΥΥ υπογράψαμε όχι με τη ΜΑΦΙΑ. Μας συκοφαντούν δε παραπληροφορώντας ότι πρέπει πρώτα να εξετάζουμε 200 ασφαλισμένους δωρεάν και μετά να υπάρχει αμοιβή αποκρύπτοντας ότι το όριο είναι 50 την εβδομάδα.
    Συνάδελφοι είναι ανάγκη το συντομότερο να δημιουργήσουμε πανελλαδικό σύλλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στη Σύρο ξεπεράστηκε κάθε όριο αξιοπρέπειας όταν σε ανακοίνωση του ΙΣΚ (σε όλα τα τοπικά μέσα ηλεκτρονικά και μη), θρασύτατα αναφέρουν για τους 4 συναδέλφους του υπόγραψαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι αυτό αποτελεί μια ενέργεια που “πιθανόν θα οδηγούσε και σε παραβατικές συμπεριφορές που ο καθένας μας μπορεί να υποθέσει”. Με τον ΕΟΠΥΥ υπογράψαμε όχι με τη ΜΑΦΙΑ. Μας συκοφαντούν δε παραπληροφορώντας ότι πρέπει πρώτα να εξετάζουμε 200 ασφαλισμένους δωρεάν και μετά να υπάρχει αμοιβή αποκρύπτοντας ότι το όριο είναι 50 την εβδομάδα.
    Συνάδελφοι είναι ανάγκη το συντομότερο να δημιουργήσουμε πανελλαδικό σύλλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά ο μόνος που τα τσεπώνει στο "ταγάρι" του είναι ο μόνιμα προτεινόμενος -από τον γνωστό σύλλογο κολοτούμπα- δικηγόρος και αυτοί που παίρνουν την μιζούλα τους εις υγείαν των κορόιδων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή