Ενημερωτικό Δελτίο από το ΚΙΝΙ για την ένταση και την κατάληψη του Υπουργείου από τους Νέους Ιατρούς


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νέων ιατρών στο Υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των φοιτητών. Συμμετείχαν επίσης η ΕΙΝΑΠ όπου είχε προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ήταν από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις νέων ιατρών για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με τρόπο αυταρχικό και αδιάλλακτο.
Από τις 11.00 η ώρα άρχισαν να συρρέουν νέοι συνάδελφοι, άνεργοι, ειδικευόμενοι μαζί με τους φοιτητές και εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων (ΙΣΑ, ΕΙΝΑΠ).

Προκλήθηκε ένταση και συνωστισμός στην είσοδο του Υπουργείου όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ μας απαγόρευσαν να εισέλθουμε για να συνομιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκινητική η συμπαράσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας που με τη βοήθεια τους καταφέραμε και εισχωρήσαμε στο υπουργείο όπου μαζευτήκαμε στο χώρο του αμφιθεάτρου.

 Έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Πολύζο όπου εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες  και την οργή των παρευρισκομένων για τις αποφάσεις του υπουργείου όπου μας εξουθενώνουν ως κλάδο και μας σπρώχνουν στην ανεργία και την μετανάστευση.

Τελικά δεσμεύτηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο και να συζητήσει από μηδενική βάση με όλους τους θεσμικούς φορείς και με το Κίνημα Νέων Ιατρών.

Είναι μεγαλειώδης και ιστορική η στιγμή αυτή διότι αποδεικνύεται πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που φαίνονταν ως τώρα ακατόρθωτα.

Είναι ιστορική η στιγμή όπου σηματοδοτεί την πλήρη αφύπνιση του ιατρικού κόσμου και την έναρξη διεκδικήσεων με στόχο την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων για να συμμετέχουμε στο διάλογο με ίσους όρους για το μέλλον της υγείας στη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε! 






ΣΧΟΛΙΟ:

Συγχαρητήρια σε όσους παρευρέθησαν στο Υπουργείο…

Ο ακηδεμόνευτος αγώνας και η συσπείρωση του κλάδου, η πρωτόγνωρη συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το μέλλον του κλάδου αλλά και την μεγάλη δυναμική για τον αγώνα που δίνει αυτή η κοινωνία για να αποκαταστήσει τη μεγάλη αδικία και να σχεδιάσει το μέλλον της.

Το πάθος μιας ολόκληρης γενιάς για τον αγώνα αυτόν δεν ιεραρχείται. Κανένας δεν περισσεύει και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον τελικό σκοπό. 

Μέσα σε ένα κλίμα ενότητας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στον κλάδο πρέπει να παλέψουμε για να σχεδιάσουμε το μέλλον προς όφελος των πολλών κι όχι στην εκμετάλλευση από τους λίγους και προνομιούχους. 

Εύχομαι και σε άλλες νίκες !

2 σχόλια:

  1. Προσοχή,το ότι δεν κατείχε θέση νομοσχεδίου ήταν γνωστό...Επίσης,προσοχή το τέλος του 2011 έφτασε..
    Πάντως συγχαρητήρια για την μαζική συμμετοχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν κατέχει θέση νομοσχεδίου αλλά σε 2 εβδομάδες (αν πάρουν ψόφο εμπιστοσύνης) θα ψηφιστεί αυτούσιο... Ο κ. Πολύζος μετά θα πεί ότι φταίνε οι βουλευτές που το ψήφισαν... Το άνω χειρόγραφο θα το βλέπει και θα γελάει (εδώ αναόίνωσαν δημοψήφισμα και μετά το πήραν πίσω - του τύπου λέμε καμμιά σάχλα να περάσει η ώρα).
    Είναι εθισμένοι στο ψέμμα, μην πιστεύετε τίποτα...

    Δεν είμαι νέος γιατρός (είμαι 8 χρόνια ειδικός) αλλά καταλαβαίνω τον αγώνα σας (αν και δεν βλέπω πιθανότητες επιτυχίας). Πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερη συμμετοχή στα σχόλια απο νέους συναδέρφους, πράγμα απογοητευτικό.
    .
    Όσο για συμπαράσταση στον αγώνα σας απο παλιότερους ξεχάστε την... Δυστυχώςόύτε ο σύλλογος δεν σας εκπροσωπεί και θα σας ξεπουλήσει αν είναι να πετύχει κάτι για τους παλιότερους. Θυμάμαι το 1992 όλη η συνδικαλιστική κλπ ηγεσία συμφώνησε στο ασφαλιστικό που τους Νέους ασφαλισμένους (απο 1/1/1993)τους καταδίκαζε σε συντάξεις 450 ευρώ (τόσα θα έπαιρνα αν όλα πήγαιναν καλά) σε σχέση με 3πλάσια ή 4πλάσια ποσά των παλιότερων με ίδιες εισφορές (Δύδιμα αδέρφια που ξεκίνησαν ο ένας τέλος 1992 και ο άλλος αρχές 1993, τρες μήνες μόνο μετά θα έπαιρναν σύνταξη που θα άπείχε παρασάγγες ή μνές). Όλοι οι παλιοί ασφαλισμένοι συμφώνησαν γρήγορα αφού δεν τους αφοόύσε το θέμα, καμμιά συμπαράσταση στους νέους (μόνο στα λόγια...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή