ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΑ-ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ-ΣΦΙΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των φοιτητών ιατρικής, των ειδικευόμενων ιατρών και των νέων ιατρών σε αναμονή μετά από απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας, του Κινήματος Νέων Ιατρών, της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. Ούτε ένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν θέλησε να συναντήσει εκπροσώπους των συγκεντρωμένων ιατρών παρά την επίμονη απαίτησή μας να δοθούν άμεσες απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα (νομοσχέδιο για εκπαίδευση, εφημερίες, κλεισίματα νοσοκομείων, απολύσεις συναδέλφων κ.λπ.). 

Η κυβέρνηση αντί για αυτό επέλεξε για μια ακόμη φορά να απαντήσει με το γνωστό τρόπο: με χρήση αστυνομικής βίας προκειμένου να απωθήσει τους αγωνιζόμενους νέους ιατρούς και αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων. Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι απάντησαν στην απαράδεκτη στάση του Υπουργείου με κατάληψή του, απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Τελικά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αναγκάστηκε να έρθει στο αμφιθέατρο και να τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας τα εξής:
1.    Το αναρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο δεν κατέχει θέση Νομοσχεδίου, αλλά κειμένου προς διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε και θα συνεχιστεί με όλα τα αρμόδια όργανα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2011 (και για όσο χρειαστεί)(σημείο το οποίο δόθηκε και γραπτά).

2.    Δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή των εφημεριών και υπερωριών για το 2011.

3.    Δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των συναδέλφων παιδοκαρδιοχειρουργών και επαναλειτουργία του Τμήματος στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Θεωρούμε ότι, παρότι αυτό αποτελεί μια υποχώρηση υπό την πίεση των κινητοποιήσεων, ένα είναι σίγουρο: πρόκειται για μια κυβέρνηση αναξιόπιστη και επικίνδυνη και μόνος δρόμος για εμάς είναι η συνέχιση του αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγεία αλλά και όλο το λαό σε ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Απαιτούμε:
·       Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την «εκπαίδευση» και να σταματήσει κάθε συζήτηση για τοποθέτηση φραγμών-εξετάσεων στην έναρξη και λήψη ειδικότητας, αλλά και για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μοναδικό προαπαιτούμενο το ενιαίο πτυχίο ιατρικής.

·       Μέτρα για την αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής και για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ιατρών.

·       Να διαλυθεί άμεσα η επιτροπή εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ.

Για το θέμα των συναδέλφων παιδοκαρδιοχειρουργών:

o     Να ανασταλούν άμεσα οι αργίες των συναδέλφων και να ξανατοποθετηθούν στις θέσεις τους.

o     Να λειτουργήσει το Τμήμα που αποτελεί το μοναδικό ΔΗΜΟΣΙΟ παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα της χώρας - να σταματήσει η σκανδαλώδης πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα.

o     Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποκαταστήσει άμεσα ηθικά με δημόσια δήλωση συγνώμης τους αξιολογότατους συναδέλφους μας.

Αποφασίζουμε:

1.    Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ την Πέμπτη 3/11/2011.

2.    Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με κατεύθυνση για δυναμικές κινητοποιήσεις: επισχέσεις εργασίας, καταλήψεις ταμείων κ.λπ.

3.    Παράσταση στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου την Κυριακή 6/11/2011 στις 09:00πμ.

4.    Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Τετάρτη 9/11/2011 στην οποία θα κληθούν και τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων και το συντονιστικό των εργαζομένων στους φορείς που καταργεί η κυβέρνηση (ΟΚΑΝΑ,ΚΥΘΕΑ, φορείς ψυχικής υγείας κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου