ΕΟΠΥΥ & Νέοι Ιατροί


Από 1ης Νοεμβρίου 2011 καλούνται οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να παραλάβουν το νέο ενιαίο συνταγολόγιο του «ΕΟΠΥΥ» !!!

Ένταξη στον ΕΟΠΥΥ από το παράθυρο.

Με ποιο τρόπο θα αμείβονται οι συνάδελφοι από 1η Νοεβρίου;
Κατά πράξη και περίπτωση ή με το σύστημα που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ;

Η παραλαβή συνταγολογίων κινεί υποψίες και παραπέμπει σε διαδικασίες ΙΚΑ και αποκλειστικών προνομίων, ενώ υποτίθεται πως οι συνταγές πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!

Για άλλη μια φορά οι ιατρικοί σύλλογοι είναι εκτός θέματος, λέγοντας πως δε θα χορηγούν βεβαιώσεις για την ένταξη συναδέλφων στον ΕΟΠΥΥ ενώ συγχρόνως τα ασφαλιστικά ταμεία (βλέπε ΟΠΑΔ)  ανανεώνουν συμβάσεις άλλων συναδέλφων.

Ο ΟΠΑΔ έκλεισε τις πόρτες στις νέες συμβάσεις ιατρών από 6/9 λόγω ΕΟΠΥΥ και παράλληλα ανανεώνει σε ιατρούς για 3 έτη  (μέχρι  το 2014). Επιπλέον κάνει νέες συμβάσεις σε ιατρικά κέντρα και φαρμακεία.

Για τους λόγους αυτούς προτείνω: 
  • Το 2μερο 5-6 Νοεμβρίου  ένα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΙΟ κάλεσμα στην Αθήνα όλων των νέων ιατρών που άνοιξαν πρόσφατα το ιατρείο τους και αυτών που έχουν ανησυχίες για το μέλλον τους:
  • Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας για τον ΕΟΠΥΥ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙ είναι επιβεβλημένη. (βλ. πρόγραμμα ημερίδας).
  • Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα. ΠΑΡΟΥΣΙΑ και εκεί. 
Η Δυναμική παρουσία μας ίσως στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι κρίσιμο το ραντεβού ας μην το χάσουμε!

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή e-mail για καλύτερη οργάνωση ή μέσω του κινήματος Νέων Ιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου