ΠΙΣ - Δελτίο Τύπου για το "άνοιγμα" του ιατρικού επαγγέλματος

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Με απαράδεκτο τρόπο, εν κρυπτώ, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία προωθεί το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, την οποία καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, κάθε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει διαγνωστικά κέντρα, πολυιατρεία και γενικά ιατρικά κέντρα που θα παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

Ο Π. Ι. Σ. διαμαρτύρεται για την τακτική αυτή του Υπουργού που συνεχίζει να αγνοεί το διάλογο και τις εκπεφρασμένες θέσεις των ιατρικών συλλόγων. Τονίζει ότι για τελευταία φορά θα προσέλθει στην προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, στην οποία θα θέσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου: ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κ.τ.λ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τέσσερις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον Π. Ι. Σ., το Υπουργείο Υγείας δεν έδωσε τελικά τις αναμενόμενες προτάσεις του για όλα τα ζητήματα του χώρου. 



Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. 

  Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας 

Δρ Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός                                   Δρ Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου