Στο «στόχαστρο» τα στρατιωτικά νοσοκομεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 
Φεϊζοπούλου 8, ΑΙΓΙΟ 25 100 
Τηλ. 26910 28061 
Fax. 26910 28481


Αίγιο 27/07/2011 Αριθμ.Πρωτ. 15265



Προς Υπουργείο Υγείας κ' Κοιν.Αλληλεγγύης

Αριστοτέλους 17 10187 - ΑΘΗΝΑ 

Κοινοποίηση:
Διοίκηση Ι.Κ.Α.
Π.Ι.Σ.
Ι.Σ. Θεσσαλονίκης

Θεωρούμε απαράδεκτη και ζητάμε την άμεση κατάργηση της τροπολογίας στο Άρθρο 80 του Σχεδίου Νόμου Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες Διατάξεις για αφαίρεση δυνατότητας συνταγογράφησης των ιατρών που υπηρετούν στο ΙΚΑ και μελλοντικά στον ΕΟΠΥΥ με το αιτιολογικό της υπερσυνταγογράφησης. 

Είναι προκλητικό και ανεπίτρεπτο να τιμωρούνται γιατροί που είναι παραγωγικοί με την έννοια ότι απασχολούνται με εξοντωτικούς ρυθμούς και συνθήκες εργασίας, εξυπηρετώντας πολύ πάνω από τα αποδεκτά standards ασφαλισμένους. 

Είναι οξύμωρο να απαιτείτε εντατικοποίηση εργασίας και στη συνέχεια να τιμωρείτε γιατρούς που αποδεδειγμένα προσφέρουν παραπάνω από αυτό που είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν, ενώ αντίθετα πολλές φορές επιβραβεύετε αρεστούς προς τις Διοικήσεις συναδέλφους που δεν έχουν πολύ απασχόληση στο ωράριο τους, είτε γιατί δεν έχει γίνει σωστός καταμερισμός εργασίας είτε για άλλους λόγους. 

Τους λίγους συναδέλφους που πιθανά είναι επίορκοι αν δεν τους γνωρίζετε, μπορείτε να τους βρείτε αν θέλετε, και δεν χρειάζεται ειδική διάταξη όπου συλλήβδην όλοι οι γιατροί είναι πιθανά επίορκοι, κατασυκοφαντώντας με αυτό τον τρόπο όλο το ιατρικό σώμα. 

Επίσης αν και ο Υπουργός έχει εξαγγείλει δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, ο ΟΠΑΔ με απόφαση του καταργεί από 1/6/2011 το δικαίωμα συνταγογράφησης και παραγγελίας ιατρικών εξετάσεων από μη συμβεβλημένους ιατρούς. 

Πρέπει να ξεκαθαρίσετε και να ενημερώσετε και εμάς για το τι έχετε υπόψη σας να εφαρμόσετε. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την καθολική δυνατότητα συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στον ΕΟΠΥΥ με ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, και σε αυτούς που επιλέγουν να μην συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ, δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης και παραπομπής κλινικοεργαστηριακού ελέγχου. 


Για τον Ι.Σ.Αιγίου 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σ. ΚΟΙΛΙΑΣ                    ΑΙΚ. ΥΦΑΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου