ΙΣΑ - Η Ελλάδα στο Σφυρί, η Υγεία στον Καιάδα

Αθήνα, 03-06-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο λογιστής Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε συνεργασία με πολιτικά δεκανίκια από άλλα κόμματα ξανακτυπά και ξεπουλά ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ. Χωρίς απολύτως καμία διαβούλευση επιχειρεί την μετατροπή του ΕΣΥ σε Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας, αφού αναιρεί αυτά που η κυβέρνηση είχε ψηφίσει πριν λίγο καιρό και ξαναδίνει το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους πανεπιστημιακούς ιατρούς, κάτω από το βάρος παρασκηνιακών πιέσεων και δεσμεύσεων. 

Προχωρά ακόμη περισσότερο και προτείνει δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου και στους ιατρούς του ΕΣΥ, βάζοντας οριστικό τέλος στον δημόσιο χαρακτήρα του, αναγκάζοντας τους Έλληνες Πολίτες να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, ενισχύοντας την παραοικονομία και οδηγώντας χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς στην ανεργία και την υποαπασχόληση, την στιγμή που τους απαγορεύει να συνταγογραφήσουν στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Καταδικάζει επίσης τους νέους ιατρούς σε πλήρη αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, αφού έχει αναστείλει τις προσλήψεις ΕΣΥ και από την άλλη δεν τους δίνει καμία δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τον κ. Λοβέρδο και τους συνοδοιπόρους του, ως συνεργούς και καλλιεργητές της παραοικονομίας και της διαπλοκής στο ΕΣΥ, δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του στην μετατροπή του ΕΣΥ σε Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας, θεωρεί ότι η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ιατρούς στο ΕΣΥ, με αξιοπρεπείς αμοιβές, είναι καθοριστικό σημείο για την ορθή και διαφανή του λειτουργία και καλεί τον κ. Λοβέρδο να αλλάξει άμεσα την πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας και εξαθλίωσης των Ελλήνων ασθενών.

Καλούμε τους βαλλόμενους πολίτες και  τους αγανακτισμένους ιατρούς να καταδικάσουν και να ακυρώσουν την άθλια πολιτική υγείας που ο λογιστής Υπουργός και οι συνοδοιπόροι του επιχειρούν να υλοποιήσουν κάτω από την πίεση εξωθεσμικών και παρασκηνιακών πιέσεων. 

Καλούμε τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες Ιατρούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εμποδίσουν τις πολιτικές του παρασκηνίου και την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.

Προειδοποιούμε τον κ. Λοβέρδο ότι αν δεν αναιρέσει εδώ και τώρα τα όσα εξάγγειλε, θα ξεκινήσουμε άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης και θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς του.


Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                 ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου