ΔΗ.Κ.Ι - Όχι στα ιδιωτικά ιατρεία των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΕΣΥ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της εξέφρασε η συνδικαλιστική παράταξη των ιατρών ΔΗΚΙ-ΙΣΑ, στη πρόταση που απηύθυνε νωρίτερα σήμερα προς τα Κόμματα ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να επιτραπεί στους νοσοκομειακούς ιατρούς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.

Ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ-ΙΣΑ και Υποψήφιος Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε πολιτική απόπειρα εμπορευματοποίησης της υγείας και νομιμοποίησης της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε μια αγορά αναζήτησης πελατείας χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και έξω και πέρα από όλα τα συναλλακτικά ήθη που απαιτούν υγιή ανταγωνισμό στη παροχή υπηρεσιών και μη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.«Υπερασπιζόμαστε το σύνολο του ιατρικού κόσμου" τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι "με πλήρη σεβασμό στο λειτούργημα του ΕΣΥτη νοσοκομειακού γιατρού που δίνει καθημερινά τη μάχη για τη δημόσια υγεία, προασπίζουμε το δικαίωμα και όλων των ιατρών στην αξιοπρεπή εργασία και στην επιστημονική κατάρτιση. Επιπλέον προφυλάσσουμε τον πολίτη από την άσκοπη κατάχρηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στην οποία μπορεί να οδηγηθεί από μειοψηφίες επίορκων γιατρών που θα επιδιώξουν των εγκλωβισμό χιλιάδων ασθενών με περιττές υπηρεσίες για ίδιον οικονομικό όφελος. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις προτάσεις αυτές που δείχνουν ότι κανένα μάθημα δεν έχει πάρει η Κυβέρνηση από την απουσία διαλόγου που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς εταίρουςΕμείς ως ΔΗΚΙ-ΙΣΑ θα αντισταθούμε στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως την εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υγείας.»

Επίσης, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΙΣ για τη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ Μιχάλης Βλασταράκοςδήλωσε ότι: «Με τον τρόπο αυτό οι δημόσιες κλινικές του ΕΣΥ μετατρέπονται σε ιδιωτικές για όσους θελήσουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του νόμου και να παραπέμψουν για νοσηλεία τους ιδιωτικούς τους πια πελάτες, ανάλογα, όχι πάντοτε με τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά και με το ύψος της αμοιβής».

1 σχόλιο:

  1. Απίστευτα πράγματα. Αντί να απαγορεύσει και στους Πανεπιστημιακούς και στους Στρατιωτικούς, ανοίγει το ιδιωτικό και στους ιατρούς του ΕΣΥ. Ε δεν είμαστε καλά....... Ας κλείσει και τα Νοσοκομεία να τελειώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή