Δελτίο Τύπου Κι.Ν.Ι - Ο Λοβέρδος προσπαθεί να αποποινικοποιήσει το «φακελάκι» στα νοσοκομεία.


Ο  Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε συζήτηση στη Βουλή, για το Ν/Σ των μεταμοσχεύσεων, έβαλε (μέσω του υφυπουργού του κ. Τιμοσίδη) «τσόντα» άρθρο με το οποίο επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της Χώρας να διατηρούν ιδιωτικό Ιατρείο, παράλληλα με την εργασία τους σε ΚΡΑΤΙΚΑ Νοσοκομεία (ως τώρα επιτρεπόταν μόνο σε Αθήνα-Θεσ/νίκη…). Πρακτική απαράδεκτη, γιατί έτσι ουσιαστικά αποποινικοποιείται το «φακελάκι» για μερίδα γιατρών των Νοσοκομείων (πανεπιστημιακοί).

Επιπροσθέτως στη σχετική συζήτηση δήλωσε ότι μελετά να ισχύσει το ίδιο για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ). Ο κ. Γιαννόπουλος (ΝΔ) φυσικά «συναίνεσε» με χαρά. Το αποτέλεσμα; Πρακτικά 
ΕΤΣΙ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Κυνικότατα είπε δε
«Έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 1983 γι' αυτό έχει τα χάλια του το ΕΣΥ. Αυτό που γίνεται σήμερα παράνομα, να γίνεται πλέον νόμιμα» (!!!!). Σε μια περίοδο που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι κι αυξάνονται, ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, ο απλός άνθρωπος για να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς σωστά την όποια περιπέτεια της Υγείας του, θα πρέπει να είναι «ταμειακώς εντάξει», περνώντας για τους τύπους από το Ιατρείο κάποιου Διευθυντή ή Επιμελητή ΕΣΥ, ή κάποιου πανεπιστημιακού. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί) σαν να μην είχαν ήδη υπερβολικά προνόμια (ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να πάρει πολλά φάρμακα χωρίς υπογραφή νοσοκομειακού γιατρού, δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών τους σε ΚΡΑΤΙΚΟ Νοσοκομείο) πλέον θα έχουν το ελεύθερο να απαιτούν χρήματα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΤΥΠΑ, από τον φτωχό που προστρέχει στα …ΥΠΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (=δραματική μείωση νοσοκομείων και κλινών, «για να σωθεί η Πατρίδα», τη στιγμή που με περίεργους τρόπους η κυβέρνηση του ΔΝΤ ΑΥΞΗΣΕ 3% ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ!).

Δεν είναι το πρώτο κρούσμα από την κυβέρνηση του ΔΝΤ κατά της Υγείας των Ελλήνων. Τα υπόλοιπα δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να τα αντιληφθεί ακόμη. Όπως τις "συγχωνεύσεις" Νοσοκομείων, το πάγωμα προσλήψεων γιατρών στα Νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ των αποικιακών συμβάσεων και το «ελεύθερο» στη λειτουργία τριτοκοσμικών Σούπερ Μάρκετ «Ιατρικής». Δεν αναφέρουμε εδώ την επιδημία αυτοκτονιών που προκάλεσαν, ούτε τη στέρηση ζωτικώναγαθών απ’ τον πολύ κόσμο, όπως ηλεκτρικό, σύντομα και τρόφιμα-θέρμανση-νερό με τις «αποκρατικοποιήσεις».Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ότι με το να έχουμε γιατρούς των 600 ευρώ (όπως προβλέπει το Μνημόνιο 1 για τον ΕΟΠΥΥ), θα τους αναγκάσουμε και άσκοπα να ΜΑΣ δίνουν φάρμακα, και άσκοπα να ΜΑΣ στέλνουν για ακριβές εξετάσεις, και να ΜΑΣ στέλνουν για άσκοπα χειρουργεία/νοσηλείες, επ’ αμοιβή φυσικά αφού αποποινικοποιούν το φακελάκι.

Πιστεύουμε σαν Κίνημα Νέων Ιατρών ότι οι de facto κυβερνώντες αποποινικοποιώντας το «φακελάκι» βάζουν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στη Δημόσια Υγεία. Μην μπερδευόμαστε από τις …διαρροές «κύκλων του Λοβέρδου» ότι δεν …εννοούσε ακριβώς αυτά που είπε. Τους μάθαμε πια. Η πρόθεσή του είναι σαφής. Στην προσπάθειά του του να έχει συμμάχους στον «αγώνα» του (αυτού της διάλυσης και παράδοσης σε κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» τη Δημόσια Υγεία) τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΕΣΥ και παν/κούς) έχει όλη την «καλή» πρόθεση να θυσιάσει κυνικά ακόμη περισσότερες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!.

Καλούμε τους συναδέλφους μας γιατρούς, ήδη η ΟΕΝΓΕ πήρε σωστή θέση, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο αδιανόητο. Και να επικοινωνήσουν τη νέα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΔΝΤ στον απλό κόσμο.

Καλούμε τον κάθε κάτοικο της Ελλάδας μας να αντισταθεί ειρηνικά στη βάρβαρη κυβέρνηση του ΔΝΤ. Οι άνθρωποι αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι είναι αδίστακτοι, και τα κίνητρά τους είναι μόνο ο προσωπικός πλουτισμός τους. Μόλις φύτρωσε το λουλούδι της Δημοκρατίας στις Πλατείες όλης της Χώρας. Μπορούμε να το κάνουμε να ανθίσει. Είμαστε στην αρχή, μόλις συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να ενεργούμε σαν Πολίτες. Από εμάς εξαρτάται αν θα τα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τη βαρβαρότητα του ΔΝΤ και των κολαούζων του. Ας σταθούμε αντάξιοι των ιστορικών στιγμών που ζούμε, για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα αγέννητα εγγόνια μας.

Κίνημα Νέων Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου