ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

του συναδέλφου Γιώργου Εχιάδη

Εν συντομία θα προσπαθήσω να κάνω κατανοητό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους διορισμούς ειδικευόμενων σε προσωποπαγείς θέσεις.

Όπως οι περισσότεροι ξέρετε, ο νόμος περί δημιουργίας προσωποπαγών θέσεων καταργήθηκε με την δημοσίευση του ΦΕΚ στις 2 Μαρτίου (άρθρο 77, παρ.6: Το άρθρο 22 του ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α΄) καταργείται).

Τι σημαίνει αυτό; 
Όσοι διορισμοί πήραν υπογραφή από το γγ του υπουργείου κ. Πολύζο μέχρι την 1η Μαρτίου θα προχωρήσουν.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου την 1η Μαρτίου απασχολούνταν με διορισμούς που τους είχαν φτάσει αρχές Δεκεμβρίου.

Δηλαδή όσοι διορισμοί φτάσανε στην υπηρεσία του υπουργείου από 10-15 Δεκέμβρη και μετά, σύμφωνα με αυτούς είναι εκπρόθεσμα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι διορισμοί φτάσανε στο υπουργείο προς υπογραφή 1 η 2 μήνες πριν την κατάργηση του νόμου, στην ουσία δίνοντας αυθαίρετα στην κατάργηση του αναδρομική ισχύ.

Πληρώνουμε λοιπόν εμείς το μάρμαρο που ένας διορισμός για να φτάσει από το ισόγειο του υπουργείου στο γραφείου του κ.Πολύζου , κανει 2μιση μήνες. Ενώ 10 ημέρες πριν, μας διαβεβαίωναν ότι όσοι διορισμοί έχουν έρθει από τη νομαρχία μέχρι την 1η Μάρτη θα προχωρήσουν κανονικά !

Σύμφωνα με νομικούς που γνωρίζουν το αντικείμενο, αυτή η αλητεία είναι νόμιμη (νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό) καθώς στην διάταξη που καταργήθηκε αναφέρει 

"...τοποθετείται στη θέση του ο επόμενος ειδικευόμενος γιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενου ιατρού που συνιστάται με απόφαση του υπουργού υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. "

Αυτό που κάνανε λοιπόν προφανώς στο υπουργείο, μέχρι να δημοσιευθεί το ΦΕΚ την 1η Μαρτίου και να είναι νομικά καλυμμένοι, ήταν να μας διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκλήρωθούν οι προσλήψεις, ούτως ώστε να μην πιέσουμε για να υπογραφούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Την Δευτέρα που έρχεται 21 Μαρτίου θα βρεθούμε στο υπουργείο μια ομάδα απο 5-6 συναδέλφους για να συναντηθούμε με την γενική διευθύντρια κα Τσαγδή που υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα. 

Επίσης έχουμε καταθέσει υπόμνημα προς τους κυρίους : Λοβέρδο, Τιμοσίδη και Πολύζο όσον αφορά την αδικία που θα υποστούμε πληρώνοντας τον φόρτο εργασίας,τον δεινόσαυρο μηχανισμό η την κωλυσιεργία (όπως θέλετε πείτε το) που προκαλεί όλο αυτό το χάος.

Όσοι συνάδελφοι είστε άμεσα θιγόμενοι, αλλά και όσοι θέλετε να βρεθείτε μαζί μας για να πιέσουμε την κατάσταση και την λύση του προβλήματος, είστε ευπρόσδεκτοι να βρεθείτε στο υπουργείο υγείας την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 11.45 το πρωί.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου