Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ για τους ειδικευόμενους στο Αιγηνίτειο και Αρεταίειο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η διένεξη ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, κυρίως όμως η μεθοδευμένη προσπάθεια συνολικής υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας της χώρας, έχουν οδηγήσει σε αναστολή προσλήψεων ειδικευομένων ιατρών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Η συγκεκριμένη απόφαση θίγει βάναυσα τους νέους συναδέλφους οι οποίοι περιμένουν αρκετά χρόνια προκειμένου να ειδικευθούν. Για το λόγο αυτό, ζητάμε την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος με την πρόσληψη των ειδικευομένων ιατρών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, ενώ ΟΕΝΓΕ θα ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι βιώσιμη η λειτουργία του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Επιπλέον οι ειδικευόμενοι γιατροί που ήδη υπηρετούν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προχωρούν από τις 18-3-11 σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ επικροτεί απολύτως και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να εξοικονομεί χρήματα στερώντας από τους ασθενείς υλικά και φάρμακα και από τους εργαζόμενους υγειονομικούς την μισθοδοσία τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου