ΥΥΚΑ - Δεν διορίζω = εξοικονομώ χρήμα, εντατικοποίηση εργασίας, εξαθλιώνω τους εν αναμονή ειδικευόμενους

Διαβάζοντας το άρθρο του συνάδελφου ‘περί προσωποπαγών θέσεων’ και παρακολουθώντας τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Προσωποπαγής  θέση = νέα θέση → συνιστάται (εγκρίνεται ή προκύπτει)  από την υπογραφή του Υπουργού.

Λογικά έπρεπε να ξεκινάει η διαδικασία διορισμού του επόμενου ιατρού προς ειδίκευση από την ημερομηνία που ‘έφευγαν’ τα χαρτιά του από το γραφείο προσωπικού ή όταν έφταναν στο υπουργείο από την περιφέρεια (πρώην νομαρχία). ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Ο κ. Λοβέρδος δεν υπέγραψε τους διορισμούς από το Δεκέμβρη και μετά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ακούγεται. Δε μπορείς, επίσης, να διεκδικήσεις την θέση σου αν αποδείξεις ότι διορίστηκε συνάδελφος που τα χαρτιά του έφτασαν μετά τα δικά σου στο υπουργείο.

Νομικά μπορείς να κινηθείς χωρίς άμεσα αποτελέσματα, κατά μέσο όρο 3 χρόνια έως την εκδίκαση και μόνο κυνηγώντας αποζημίωση. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις ξεκινήσει ειδικότητα και στη 2η θα πληρωθείς με τοξικά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου για τυχόν αποζημίωση.

Κανέναν υπουργό δε μπορείς να εκδιώξεις με νομικά. Μόνο με την απειλή του πολιτικού κόστους συγκινούνται.

Θέλει συντονισμένες ενέργειες! Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό σας, διότι αποδυναμώνονται ήδη υποστελεχωμένα   τμήματα νοσοκομείου με περισσότερη δουλειά και περισσότερες εφημερίες για τους υπόλοιπους ειδικευόμενους.

Για τους συναδέλφους που περιμένουν αυξάνεται κατά ένα χρόνο περίπου η αναμονή διότι η άδεια κυήσεως λοχίας διαρκεί 8-9 μήνες συν την ολοκλήρωση του διορισμού οπότε καταλαβαίνετε…

Όλοι μας θιγόμαστε, σαφέστατα εσείς περισσότερο αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός.

Προτείνω:
  • ·         Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη στις 13.00 για παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Υπουργό.

  • ·         Να κληθούν και να πλαισιώσουν τον αγώνα οι εκπρόσωποι  φορέων. Πρόεδρος -  Γραμματέας ΙΣΑ, Πρόεδρος και μέλη ΔΣ ΕΙΝΑΠ, αφού πρώτα ενημερωθούν.

  • ·         Προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας 12.30 - 14.30 από ΕΙΝΑΠ για ειδικευόμενους για να μπορούν να παραβρεθούν περισσότεροι.

  • ·         Αν είναι δυνατόν να βρεθούν την Τετάρτη και συνάδελφοι από την επαρχία.

  • ·         Να μαζευτείτε όσον το δυνατόν περισσότεροι και να κινηθείτε νομικά, πηγαίνοντας σε έναν έγκριτο δικηγόρο, θα αυξήσετε τη δύναμη σας και θα σας έρθει οικονομικότερα. Από ότι μεμονωμένα και ατομικά.  


Επιγραμματικά να διοχετευτούν προς όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να σημειώνουμε:

Με τον αισχρό νόμο του Λοβέρδου τα 5 χρόνια αναμονής για έναρξη ειδικότητας γίνονται 6 κ 7.
Δεν μπορούμε  ούτε να τεκνοποιούμε ούτε να εκπαιδευόμαστε. 

Όσοι ενδιαφέρονται να διαβάζουν τα άρθρα που έχουν γραφτεί έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου