Α. Λοβέρδος: "Διορθώνουμε τα στοιχεία της αθλιότητας και προχωρούμε στην επόμενη μέρα

andreas-loverdos
Τεράστιες σπατάλες στις ιατρικές πράξεις, γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πάρη Κουκουλόπουλου, για τους περαιτέρω χειρισμούς σχετικά με την εφαρμογή του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ο υπουργός είπε ότι από την επανακοστολόγηση ιατρικών και παραϊατρικών πράξεων, την πρώτη που έγινε μετά το 1991, προέκυψε ότι για τουλάχιστον 112 τέτοιες πράξεις, οι ελληνικές τιμές ήταν υψηλότερες από τις αντίστοιχες ιταλικές που κοστολογήθηκαν το 2011.
"Διορθώνουμε τα στοιχεία της αθλιότητας και προχωρούμε στην επόμενη μέρα", σχολίασε ο υπουργός. Γνωστοποίησε ακόμη ότι η εφαρμογή του νέου πλαισίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα θα ξεκινήσει την 1η του ερχομένου Ιουνίου όχι πιλοτικά σε ορισμένα διαμερίσματα, αλλά σε ολόκληρη της χώρα.

Σχόλιο:
Καταλαβαίνετε συνάδελφοι τι πρόκειται να ακολουθήσει! Γιατί δεν τις ονομάζει αυτές τις πράξεις και απλά αναφέρει αυθαίρετα στοιχεία;;;;


Να σας θυμίσω πως στις 26 Νοεμβρίου Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με το υπ' αριθμ. 229/2010 πρακτικό του έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων.


ΓΙΑΤΙ;


Το σχέδιο Π.Δ. που διαβιβάστηκε στο ΣτΕ το συνόδευαν γνωμοδοτήσεις παρελθόντων ετών και όχι επίκαιρες. Το ΣτΕ στο πρακτικό του αναφέρει ότι οι γνωμοδοτήσεις που στάλθηκαν λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρήλθε από τη λήψη τους έως την περιέλευση του σχεδίου στο Δικαστήριο, το οποίο ανέρχεται από πέντε έως και δεκαεννέα έτη, δεν δύνανται να θεωρηθούν ικανές να διαφωτίσουν το αποφασίζον όργανο, κατά την άσκηση της κανονιστικής αρμοδιότητας που προβλέπεται στην ανωτέρω εξουσιοδοτική διάταξη για τις επικρατούσες πραγματικές συνθήκες, ενόψει των οποίων απαιτείται να χωρεί η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, όπως η οικονομική κατάσταση των οργανισμών κοινωνικής ασφαλίσεως, η κατάσταση της εθνικής οικονομίας και το κόστος διενέργειας εκάστης ιατρικής πράξεως. 


Συμπερασματικά ο κ. Loveρδος ή παραπλανά ή δημαγωγεί ή απλά δεν υπολόγισε σωστά από τις Λιρέτες στις Δραχμές και κατόπιν στο Ευρώ!


Πάρτε μια γεύση! Βέβαια η ακτινογραφία θώρακος στο Δημόσιο νοσοκομείο 3-4 ευρώ και στο ΥΓΕΙΑ; Άστο καλύτερα~


Κοστολόγηση ιατρικών πράξεων (30/04/91)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου