Ολοταχώς για ΕΟΠΥΥ και συγχώνευση νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ

 και κουτρουμάνης

Με ταχύ ρυθμό ξεκινούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και η χρησιμοποίηση των νοσοκομείων του ΙΚΑ από το ΕΣΥ.

Μέσα σε 15 ημέρες θα έχει διοριστεί διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουνίου και όχι πιλοτικά, όπως ήταν η αρχική σκέψη.
«Στις αποφάσεις αυτές και ειδικά για την πλήρη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ από τις αρχές καλοκαιριού, μας οδήγησαν οι 10ήμερες απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ. Μας ώθησαν να ενεργοποιήσουμε νωρίτερα νέους θεσμούς, όπως η δυνατότητα των ασφαλισμένω του ΙΚΑ να εξυπηρετούνται και από γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ», ανέφεραν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης την Πέμπτη, πρώτη μέρα του διαλόγου με τους ιατρικούς φορείς, για τις αλλαγές στην Υγεία.

Δεν προσήλθαν στο διάλογο οι νοσοκομειακοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, ο ΙΣΑ, ο ΙΣΠ και ο ΙΣΘ

Στο διάλογο δεν προσήλθαν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όπως δήλωσαν «δεν προτίθενται να  γίνουν «ντεκόρ» ενός εικονικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μνημονίου στην υγεία.

Ποιοι μετείχαν στο διάλογο για την Υγεία
Στην πρόσκληση για διάλογο ανταποκρίθηκαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δια του προέδρου του Μανώλη Καλοκαιρινού, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Συλλογος δια του προέδρου του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Ένωση Διευθυντών ΕΣΥ δια του μέλους της Γιώργου Φαρμακίδη, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και άλλοι ιατρικοί φορείς. Η ΠΟΕΔΗΝ δεν πήρε μέρος στο διάλογο, αλλά ο πρόεδρός της Σταύρος Κουτσιουμπέλης ήταν παρών ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου