Ψήφισμα προς το ΚΕΣΥ

                                      Αθήνα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται σήμερα μπροστά στο υπουργείο Υγείας


Προς
Τον Πρόεδρο και την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ



Σύμφωνα με σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας γίνεται απόπειρα να μετατραπεί το ΚΕΣΥ σε δούρειο ίππο των ανατροπών που σχεδιάζονται κατ' εντολή της τρόικας και στις οποίες αναζητούν επίφαση συναίνεσης και επιστημονικοφάνειας.
Ανάμεσα στα ζητήματα που πρόκειται να τεθούν στο ΚΕΣΥ το προσεχές διάστημα είναι κι εκείνο της ιατρικής εκπαίδευσης, το οποίο εσκεμμένα εστιάζουν μόνο στην πτυχή των εξετάσεων πριν την έναρξη ειδικότητας, αν και γνωρίζουν την κατηγορηματική αντίθεση της ιατρικής κοινότητας σε τέτοιες απόπειρες.
Επίσης αναζητούν μέσω του ΚΕΣΥ το απαραίτητο προκάλυμμα ώστε να πραγματοποιήσουν τεράστιας έκτασης περικοπές στις δαπάνες υγείας. Ήδη η περιβόητη «Επιτροπή Σοφών» προχωρεί σε σχεδιασμούς, ώστε στη συνέχεια να επιχειρηθεί περικοπή δαπανών υγείας της τάξης του 4% επί του ΑΕΠ, πράγμα που θα αποβεί καταστροφικό για όλους τους δείκτες υγείας στη χώρα μας.
Όλοι εμείς οι χιλιάδες γιατροί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο υπουργείο Υγείας από κοινού με συλλογικότητες και πολίτες καλούμε το ΚΕΣΥ να αρνηθεί κάθε εμπλοκή σε τέτοιους σχεδιασμούς και προειδοποιούμε ότι επ' ουδενί θα γίνει ανεκτή τυχόν συνέργειά σας σε σχεδιασμούς όπως αυτούς που αναφέραμε, καθώς και σε κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου