Πρόσκληση συνάντησης από υπουργούς Υγείας και Εργασίας-απάντηση της ΟΕΝΓΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Αθήνα 15/2/2011
Αρ.Πρωτ.: 38
Προς
Πρόεδρο ΟΕΝΓΕ
κ. Βαρνάβας Δημήτριος



Κύριε Πρόεδρε, 

Όπως γνωρίζετε, την περασμένη Τέταρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας. 

Σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011, να προσέλθετε στις 12.00 στον 4° όροφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29). προκειμένου να συζητήσουμε πολύ σημαντικά θέματα σχετικό με την πρωτοβάθμιο φροντίδας υγείας στη χώρα μας (π.χ. εφαρμογή του άρθρου 20 του ψηφισθέντος νομού, το άφορα τους γιατρούς και το πάσης φύσεως προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσίας Υγείας, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών
υγείας κ.λπ.). 

Με εκτίμηση, 

Ανδρέας Λοβέρδος 

Γιώργος Κουτρουμάνης


Και η απάντηση:

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece


Αθήνα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
ΑΠ 2180

Προς
τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο Α.
τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη Γ. 

Θέμα: απαντητική επιστολή στην 38/15-2-11 πρόσκλησή σας

Αξιότιμοι κύριοι
Σχετικά με την πρόσκληση συνάντησης που μας απευθύνατε έχουμε να πα­ρατηρήσουμε τα εξής:


Σε επανειλημμένες συναντήσεις που είχαμε ως ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΥ&ΚΑ εκθέσαμε αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις μας, τις οποίες μάλιστα κάναμε γνωστές σε σας και εγγράφως μέσω των αποφάσεων του Γε­νικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, τις οποίες πάντοτε σας επιδίδουμε.

Τις θέσεις και τις προτάσεις μας εκθέσαμε επίσης και στην Επιτροπή Κοινωνι­κών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Δυστυχώς τίποτα απ' όλα αυτά δεν λάβατε υπόψη σας και νομοθετήσατε αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την ΟΕΝΓΕ, όσο και τους άλλους ιατρικούς φο­ρείς. Τώρα μας καλείται εσπευσμένα σε διάλογο προκειμένου να εφαρμόσε­τε το νόμο που ψηφίσατε μονομερώς, αποφεύγοντας μάλιστα να μας απο­στείλετε ένα κείμενο στο οποίο θα εκθέσετε τις απόψεις σας και θα αναλύσε­τε το πλαίσιο στο οποίο αποσκοπείτε να κινηθεί η συζήτηση.

Αξιότιμοι κύριοι,
Η ΟΕΝΓΕ δεν προτίθεται να γίνει «ντεκόρ» ενός εικονικού διαλόγου με προει­λημμένες πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για εφαρμογή των κατευθύνσεων του επικαιροποιημένου Μνημονίου στην υγεία. Ως γνωστόν όλοι οι ιατρικοί φορείς στη μαζικότατη συνέλευση στις 6ης Φεβρουαρίου στο χώρο της κατάληψης του υπουργείου Υγείας, κατέληξαν σε κείμενο 12 θέσε­ων για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν συνολικά την περίθαλψη στη χώρα μας και στο οποίο οφείλετε να δώστε απάντηση.

Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέλει μια δημιουργική συζήτη­ση μαζί μας που να στοχεύει στη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προτείνουμε από πλευράς μας την παρακάτω θεματολογία :

- κλαδική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών- Ειδικό Ιατρι­κό Μισθολόγιο - διασφάλιση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και νοσο­κομειακού από ενδεχόμενες περικοπές - εκπαίδευση - ειδίκευση

- πρότυπο ασφαλούς και ποιοτικής εφημερίας - άμεση κατάργηση του πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες - αυτοτελή Τ.Ε.Π.

- επίσπευση των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κάλυψη των υποστελεχωμένων Τμημάτων και των ΜΕΘ-ΜΑΦ

- οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδιαίτερα στα Αστικά Κέντρα- χρηματοδότηση - Συλλογική Σύμβαση με τους γιατρούς - ά­μεση Συμφωνία του ΙΚΑ με το ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση των ασφαλι­σμένων του

- προμήθειες, φάρμακο

Εν αναμονή της απάντησής σας 

Με εκτίμηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου