Νοσοκομειακοί ιατροί, Επιτροπή "Σοφών" κ Τρόικα...

Η επιτροπή σοφών, αυτός ο όρος με το ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο για να μην επιδέχεται αμφισβήτηση η όποια απόφαση τους ή πόρισμα, δεν είναι Ελληνική επινόηση. Αλλά Τροϊκανή!


(εφημ. Τα ΝΕΑ 26/1/11) H ειδική αυτή επιτροπή  θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση και στο εξής ελληνικό παράδοξο: στη χώρα µας εργάζονται 25.000 γιατροί για 35.000 νοσοκομειακές κλίνες, όταν στην Ευρώπη αντιστοιχεί ένας γιατρός ανά τέσσερις κλίνες. Παρά όµως των «πληθωρισµό» σε γιατρούς, τα νοσοκοµεία διαµαρτύρονται για ελλείψεις.

Πως γίνεται να πραγματοποιούμε άπειρες εφημερίες και να ισχυρίζονται οι κύριοι πως υπάρχει πλεόνασμα… Καταλαβαίνετε ότι απλά προετοιμάζουν το έδαφος για το μέλλον. Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων κλινικών, μείωση αριθμό ιατρών κ.α

Ας δούμε κάποια στοιχεία!


1ο Από τα αναληθή στοιχεία κατά τη διάρκεια των Απεργιών το Υπουργείο έδινε ως αριθμό νοσοκομειακών ιατρών το εξής νούμερο 21.458

2ο Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 με στοιχεία του ΥΥΚΑ αριθμό 22.000 (ίσως κατά προσέγγιση) βλ. εδώ

3ο Από το Υγειονομικό Βήμα της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει αναλυτικός πίνακας με τους ιατρούς του ΕΣΥ. Τα στοιχεία είναι του Σεπτέμβρη του 2010 οπότε σίγουρα υπήρχαν και αρκετές συνταξιοδοτήσεις! Αν κρίνω από το Νοσοκομείο μου και από αναφορές άλλων συναδέλφων άλλων Νοσοκομείων. Ευχαριστούμε την Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας για την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων. 

Από τα απογραφικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που γνωστοποιήθηκαν από τις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΣΥ

Ιατρικό προσωπικό------------->24.756 *

Ειδικευμένοι-------------------->12.353
Ειδικευόμενοι-------------------->9.755
Πανεπιστημιακοί----------------->1.060
Αγροτικοί------------------------->1.588  

Νοσηλευτικό προσωπικό------->35.849*

Διοικητικό προσωπικό---------->15.346**

Επιστημονικό μη Ιατρικό--------->1.917**

Τεχνικό---------------------------->4.224**

Παραϊατρικό----------------------->6.426**


ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ**

Ιατρικό προσωπικό--------------->3.073***

Νοσηλευτικό Προσωπικό -------->2.735
   ΤΕ ------------------------------->1.402
   ΔΕ---------------------------------->881
   ΥΕ------------------------------------>92

Διοικητικό προσωπικό------------>1.713

Τεχνικό------------------------------->303

Παραϊατρικό-------------------------->523


*Για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων ΕΣΥ ημερομηνία αναφοράς είναι η 17/9/2010

**Για το λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων ΕΣΥ και  για τα Κέντρα Υγείας  η ημερομηνία αναφοράς είναι  30/3/2010

*** Στο ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας περιλαμβάνονται και οι αγροτικοί γιατροί οι οποίοι μαζί με τους γενικούς γιατρούς είναι 1.630.


Ο αριθμός στην Ευρώπη κ. Βουλευτά της επικρατείας είναι αμιγώς ειδικευμένοι ιατροί και μάλιστα κλινικοί. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πάνω από 35 % αν κρίνω από στοιχεία της Ιταλίας. 
Σταματήστε να παραπληροφορείται την κοινή γνώμη, τους ιατρούς, την κοινωνία ολόκληρη μειώνοντας τους κόπους μας και να μας παρουσιάζεται κηφήνες. Δεν κάνει ευκολότερο το έργο σας. Απλά μας φέρνετε όλους εμάς, απέναντί σας.

Βέβαια για εσάς είναι το ίδιο Αγροτικοί, Ειδικευόμενοι, Ειδικευμένοι... Ίσως οι Διευθυντές να είναι κάτι ξεχωριστό και οι Πανεπιστημιακοί αν κρίνω από το τελευταίο Ν/Σ !

by Dr tSiLi   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου