Τέλος στην ελεύθερη συνταγογράφηση από τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς

eelia
Το Δ.Σ. της Ε.ΕΛ.Ι.Α. διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ 146 10-2-11) να μην επιτρέπει πλέον σε ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Ο.Π.Α.Δ. να συνταγογραφούν στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων.

Επίσης με το ίδιο ΦΕΚ αποφασίζει να μην επιστρέφει στους ασφαλισμένους τα 20 ευρώ της επίσκεψης από τα ιδιωτικά ιατρεία, ενώ θα συνεχίσει κανονικά να τα επιστρέφει από τα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων με τιμές 70-90 ευρώ, πολύ περισσότερο από το μέσο όρο των ιδιωτικών ιατρείων.

Με την παράλογη απόφαση στο θέμα της συνταγογράφησης το Δημόσιο θα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο γιατί οι ασθενείς θα αναγκάζονται να επισκεφτούν συμβεβλημένο ιατρό ο οποίος θα κόβει το χαρτάκι της επίσκεψης των 20 ευρώ.

Επίσης κανείς δε σκέφτηκε την ταλαιπωρία των ασθενών να τρέχουν από μη συμβεβλημένο σε συμβεβλημένο ιατρό για μία απλή συνταγή.

Ζητάμε να δοθεί κωδικός για ελεύθερη συνταγογράφηση από όλους τους ιατρούς καθώς και να αποκατασταθεί η τάξη με την επιστροφή των 20 ευρώ της επίσκεψης στους ασφαλισμένους, χαιρετίζουμε δε την απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ του Ι.Σ.Α.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου