Δελτίο τύπου: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658                       ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869

Αθήνα, 22/2/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) κ. Μ. Βλασταράκος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σ. Ρηγάκης, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Β. Ανεμοδουρά, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Α. Νικολαΐδης και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α) κ. Ι. Δατσέρης επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 22/2/2011 και ώρα 13.00, τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του παρέδωσαν αναφορά σχετικά με την καταστρατήγηση του κανονισμού περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Στην αναφορά αυτή ζητείται η παρέμβαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του καθ’ ύλη αρμοδίου για τον έλεγχο των δαπανών του Κράτους και την τήρηση των διατάξεων του κώδικα δημόσιου λογιστικού.

Διατυπώνονται ενστάσεις, σχετικά με τις εγκυκλίους των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βάσει των οποίων χωρίς να έχει αλλάξει ο κανονισμός της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ δίνεται η δυνατότητα, με έναν τελείως πρόχειρο και μή νόμιμο τρόπο, να εξετάζονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από τους συμβεβλημένους γιατρούς ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.
Η παρέμβαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνεται αναγκαία προκειμένου να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία σχετικά με την περίθαλψη των ασφαλισμένων και να προστατευτεί το δημόσιο χρήμα αλλά και η λειτουργία των γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου