ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΕΓΓΥΗΣ κ. ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Αθήνα, 15/07/10
Κυρία Υπουργέ,

Καταθέσαμε χθες 14/07/10 στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου κληθήκαμε και εκφράσαμε όσο μπορέσαμε τις απόψεις μας (περιορισμένος χρόνος), συμπληρωματικό υπόμνημα.

Σας αποστέλλω το υπόμνημα αυτό για την προσωπική σας ενημέρωση, και με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή την απρεπή και αλαζονική συμπεριφορά του συναδέλφου κ. Νίκου Μαρουδιά, που όμως ο κανονισμός της Βουλής δεν μου επέτρεψε απάντηση, σας υποβάλω και το τελευταίο επιχείρημά μου για το ότι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν πρέπει να ορίζεται αποκλειστικά μεταξύ των Συντονιστών Διευθυντών:

«Το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι όργανο που εκλέγεται από τους εργαζόμενους και δεν διορίζεται.»

Έτσι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί κάποιων για το πιθανό ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος κάποιος Διευθυντής που δεν κατέχει θέση Συντονιστή Διευθυντή, και έτσι κάποιος υφιστάμενος στην κλινική να είναι προϊστάμενος στο Επιστημονικό Συμβούλιο. Κι αυτό επειδή στο Επιστημονικό Συμβούλιο, όπως και σε όλα τα αιρετά όργανα, δεν υπάρχουν σχέσεις προϊσταμένων και υφισταμένων.

Κυρία Υπουργέ,
Η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της Εταιρίας Συντονιστών Διευθυντών, που φανέρωσε «νοοτροπίες», καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβασή σας για την αλλαγή της συγκεκριμένης πρόβλεψης της παραγράφου 13 του άρθρου 8 του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου