ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Αθήνα, 14/07/10
Κύριοι Βουλευτές,


Κυρία Υπουργέ,

Οι αλλαγές που προτείνουμε και πρέπει να γίνουν ακόμα είναι:
  1. Στην παράγραφο 13 του άρθρου 8 του παρόντος Νομοσχεδίου, πρέπει από το α) να απαλειφθεί η φράση «ως πρόεδρος». Η απάλειψη αυτή κατοχυρώνει απολύτως το σεβασμό του Ν. 3754/09 της Συλλογικής μας Σύμβασης και συγχρόνως διατηρεί το νομικό καθεστώς που ίσχυε πριν τον Ν. 3754/09 και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Δηλαδή ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου εκλεγόταν μεταξύ των Διευθυντών και Αναπληρωτών Διευθυντών. Κατ’ αναλογία σήμερα πρέπει να εκλέγεται μεταξύ του Συντονιστή Διευθυντή και των Διευθυντών που δεν είναι Συντονιστές Διευθυντές. Δηλαδή μεταξύ αυτών που έχουν σήμερα το βαθμό του Διευθυντή. Έτσι αφού απαλειφθεί από το α) «ως πρόεδρος», να προστεθεί στο τέλος του σημείου β) «… και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ Πρόεδρος εκλέγεται μεταξύ των εχόντων το βαθμό του Διευθυντή».
  1. α) Στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 του παρόντος Νομοσχεδίου, να αφαιρεθεί η πρόβλεψη ότι ο χρόνος προϋπηρεσίας των επικουρικών ιατρών Αττικής και Νομού Θεσσαλονίκης δεν προσμετράται ισότιμα, όπως και των άλλων επικουρικών ιατρών. Έχουμε καταθέσει και ξεχωριστό υπόμνημα.
    β) Επίσης, η θητεία των εξειδικευομένων να προσμετράται και για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ, αφού κατέχουν την ειδικότητα (Άρθρο 3, παράγραφος 2 του Νομοσχεδίου).
  2. Η πρόβλεψη του Ν. 3754/09 ότι οι γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση μέχρι 31/12/10, πρέπει να παραταθεί για τις 1700 θέσεις του Ν. 3754/09 και μόνο γι’ αυτές, μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι προσλήψεις. Είναι συστατικό στοιχείο της ανανέωσης του ΕΣΥ.
  3. Στο άρθρο 4 παράγραφο Ε του Ν. 3754/09 αναφέρεται ότι:
«Οι κατέχοντες τον βαθμό του Διευθυντή δεν δύνανται να διεκδικήσουν άλλη θέση, αν δεν παρέλθει εξαετία από την λήψη του βαθμού».
Πρέπει νομοθετικά να αποσαφηνισθεί ότι δεν αφορά την διεκδίκηση θέσης Συντονιστή διευθυντή.
  1. Ο αριθμός των ημερών κανονικής άδειας των ιατρών του ΕΣΥ πρέπει από είκοσι δύο (22) που είναι σήμερα, να γίνουν είκοσι πέντε (25) όπως όλων των άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
  2. Στο άρθρο 26 του Νομοσχεδίου, πρέπει να διασφαλίζεται ο αριθμός των Δημόσιων Νοσοκομειακών Κλινών και οι θέσεις των εργαζομένων σε αυτές.
Ελπίζουμε ότι και οι τελευταίες αυτές παρατηρήσεις μας θα αξιολογηθούν σωστά και θα αποτυπωθούν στο νόμο που θα ψηφίσει η ολομέλεια της Βουλής.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου