ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Φίλοι ασθενείς και επισκέπτες στο Νοσοκομείο μας

   Ίσως να μην ξέρετε, ότι από τις 16 Μαρτίου, οι γιατροί εδώ, στο ΄΄Κωνσταντοπούλειο΄΄, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, έχουν επίσχεση εργασίας ζητώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών, των μηνών Αυγούστου, Δεκεμβρίου.

   Ίσως να μην ξέρετε, ότι οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν φέτος για εφημερίες, είναι μειωμένες κατά 25-30% συγκριτικά με πέρσι. Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα επαρκούν για να εφημερεύσει με ασφάλεια το νοσοκομείο, μέχρι τις 20 Μαρτίου. Όσοι εφημερεύσουν από ‘κει κι ύστερα, δεν πρόκειται να πληρωθούν. Ακόμη και για όσες εφημερίες έχουμε κάνει από την αρχή του χρόνου. Μας υποχρέωσαν, τις κάναμε και τώρα λένε πως δεν τις πληρώνουν, γιατί ξεπερνούν τα όρια της πίστωσης!

   Ίσως να μην ξέρετε επίσης, πως η εφημερία αποτελεί υποχρεωτική υπερωριακή εργασία, ο γιατρός δεν μπορεί να την αρνηθεί, δεν επιλέγει το πόσες θα κάνει. Τις εργασιακές συνθήκες δε μιας εφημερίας, μάλλον τις φαντάζεστε.

   Ίσως να μην ξέρετε, πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αρκετά έγκαιρα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ενημερώθηκε για το επικείμενο εφημεριακό ΄΄κραχ΄΄, αν δεν αυξηθούν οι πιστώσεις. Εξακολουθεί να κωφεύει. Ως εκ τούτου, φέρει ακέραια και την ευθύνη.

   Φίλοι ασθενείς και επισκέπτες στο Νοσοκομείο μας

   Αν  οι υπεύθυνοι αδιαφορούν για τους κινδύνους  που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση, εμείς, οι γιατροί που ζούμε μόνο από τον μισθό μας, που δεν είμαστε γρανάζια της διαπλοκής στην υγεία, θα είμαστε πάλι και πάντα εδώ. Δίπλα στον άρρωστο, πάνω από το επείγον. Έστω και απλήρωτοι.

     Σας ζητάμε συγνώμη για τις  όποιες δυσλειτουργίες αντιμετωπίσετε, δεν έχουμε όμως άλλο τρόπο αντίδρασης, όταν υποχρεωνόμαστε να εργαστούμε παραπάνω ώρες, ξέροντας από την αρχή πως δεν θα πληρωθούμε. Θα το δεχόσαστε εσείς;

   Φίλοι ασθενείς και επισκέπτες στο Νοσοκομείο μας

   Ο αγώνας μας για  δωρεάν και ίση  περίθαλψη για  όλους, ο αγώνας μας  για ένα ΕΣΥ  ποιοτικό, απαλλαγμένο  από την διαφθορά, τη μίζα και το φακελάκι, ένα ΕΣΥ που  δεν θα ταλαιπωρεί εσάς και δεν θα βασανίζει εμάς, είναι και δικό σας αγώνας.
  • Καταθέστε τη διαμαρτυρία σας με όποιον τρόπο νομίζετε καλύτερο.(επιστολές, τηλεφωνήματα στα ΜΜΕ, διαμαρτυρία στη Διοίκηση του Νοσοκομείου…)
  • Βοηθήστε μας να διαχειριστούμε τα επείγοντα περιστατικά αποτελεσματικά και με ασφάλεια, αποφορτίζοντας τη εφημερία από περιπτώσεις που δεν χρειαζόταν καν να έρθουν στο νοσοκομείο.

    Η 5μελής  Επιτροπή     
     της  ΕΙΝΑΠ 
                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου