Διαμαρτυρία ιατρικών επισκεπτών

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της για τον περιορισμό των επισκέψεων των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία στις 20 από τις 22 εργάσιμες ημέρες του μήνα διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών- Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων- Κλάδων (ΠΟΙΕ- ΦΣΕΚ). Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε σχετική της επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους αρμόδιους φορείς, «... η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας σε 8.000 εργαζομένους στην ιατροφαρμακευτική ενημέρωση και δυσλειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών».

 Με τη εγκύκλιο του, ο Γ.Γ κ. Πολύζος αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με ημίμετρα και αλχημείες προσπαθεί να επιδείξει έργο.

Όταν η ομοσπονδία έθετε θέμα η εκπαίδευση των ιατρών, να γίνεται από την πολιτεία και όχι από τις φαρμακευτικές εταιρίες, τότε εμπνεύστηκε ο  κ Πολύζος την συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ο ιατρός μόνο στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και κατόπιν έγκρισης του Διοικητή 2 φορές  το μήνα θα ενημερώνεται για τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Διότι στις κλινικές ο φαρμακευτικός αντιπρόσωπος αποσπά το ιατρό και τον «λαδώνει» ενώ στο αμφιθέατρο και εκτός νοσοκομείου ΌΧΙ.

Ξεχνούν ότι η πλειοψηφία των εταιριών πλέον λειτουργεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας (Αυστηρή απαγόρευση χρηματισμού, δώρων κ.α.)

Διότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα στην διαφήμιση.

Ούτε ο ιατρός στην ενημέρωση.

Να απαγορεύσετε τότε και όλες τις διαφημίσεις διότι ο χαζός λαός αποπλανείται,   καταναλώνει πολλά, ξοδεύει εξίσου και με τον τρόπο αυτό κάνει κακό στην οικονομία.


Διαφορετικό αποτέλεσμα όταν διαφημίζεις το φάρμακο 2 φορές το μήνα και άλλο κάθε μέρα. Στην πρώτη περίπτωση δεν μιλάμε για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ενώ στην δεύτερη ΝΑΙ.

Διότι όλοι ιατροί χρηματίζονται ενώ οι Διοικητές ΌΧΙ.

Έχετε αναλογιστεί πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν;

Στην Ιατρική ενημέρωση εργάζονται πάνω από 6.000 άνθρωποι η πλειοψηφία των οποίων είναι οικογενειάρχες και άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Οι εταιρίες με αυτό τον τρόπο δε θα χρειάζονται ούτε τους μισούς για να καλύπτουν με επισκέψεις τους Ιατρούς.

-Έχετε αναλογιστεί τα έσοδα που θα χαθούν για το κράτος ; 
Εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οδήγησαν τη χώρα, το ΙΚΑ αλλά και το Επικουρικό Ταμείο στο οποίο ασφαλίζονται οι περισσότεροι Ιατρικοί Επισκέπτες (ΤΕΑΥΦΕ) έχει φοβερές κρατήσεις και συνεισφέρει τα μέγιστα στον Κρατικό Κουμπαρά (με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό περίπου 20.000 Ευρώ ετησίως ανά Επισκέπτη).

Δεν αλλάζει το σύστημα υγείας έτσι… Αν δεν έχετε σκέψεις ξεκάθαρες εσείς… Τότε ενημερωθείτε σωστά.

Αν εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχουν γενικοί γραμματείς σε παρόμοια κατάσταση τότε επιδείξτε ψυχραιμία.

Αν δεν μπορείτε την αναβάθμιση του ΕΣΥ και των ιατρών λόγω έλλειψης χρημάτων τότε ξεχάστε το ποσοτικό και ασχοληθείτε με το ποιοτικό.

Φωτογραφία από την συγκέντρωση των φαρμακευτικών επισκεπτών στις 10 Μαρτίου στο Υπουργείο Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου