Απόφαση της Γ.Σ του ΄΄Κωνσταντοπούλειου΄΄Γ.Ν Ν.Ιωνίας της Τετάρτης 10/3/10


Μέσα σε κλίμα που αποτυπωνόταν η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών του Νοσοκομείου για τις δραματικές-σε σχέση με το εφημεριακό-εξελίξεις στο χώρο της υγείας και με την παρουσία του προέδρου της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλου, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ στο Νοσοκομείο μας, η οποία και αποφάσισε:

• Χαιρετίζει ως ιδιαιτέρως σημαντική στις παρούσες συνθήκες, την χτεσινή (9/3) ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, να μπει ο κλάδος σε αγωνιστική τροχιά, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Συντονίζουμε το βήμα μας με όλους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά και από την Τρίτη 16/3 κατεβαίνουμε σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Αυγούστου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

• Δεν δεχόμαστε καμιά απολύτως εκ των υστέρων περικοπή σε αποδοχές τις οποίες δικαιούμαστε.

• Εξουσιοδοτήθηκε η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ να προχωρήσει σε κάθε πρόσφορο μέσον, για μην χαθούν τα οφειλόμενα.

• Καλείται το Επιστ. Συμβούλιο του Νοσοκομείου, να μην υποκύψει σε ενδεχόμενες πιέσεις για μειώσεις στα εφημεριακά προγράμματα, πέραν αυτού που το ίδιο καθόρισε πρόσφατα ως ΄΄κόκκινη γραμμή ασφαλείας΄΄.

• Θα ενημερωθεί με εξώδικο η Διοίκηση του Νοσοκομείου και κάθε αρμόδιος, πως οι παρεχόμενες πιστώσεις για τις εφημερίες με βάση το πρόγραμμα του Επιστ. Συμβουλίου, επαρκούν μέχρι τις 20 Μαρτίου. Από ‘κει και ύστερα, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να εργαζόμαστε σε υποχρεωτική υπερωριακή εργασία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι απλήρωτη.

• Κατά την διάρκεια της επίσχεσης, το Νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζονται μόνο τα αυστηρώς επείγοντα περιστατικά.

• Καλούνται οι Διευθυντές κλινικών και τμημάτων, να απέχουν από κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης ή άσκησης πίεσης προς τους γιατρούς, κυρίως τους ειδικευόμενους, για να μην συμμετέχουν στην επίσχεση.

• Τις επόμενες μέρες τα μέλη της 5μελούς θα συγκεντρώσουν δια περιφοράς τις αναγκαίες για την επίσχεση υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου