Τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου Φεβρουαρίου θα πληρωθούν κανονικά;;; Χα Χα ΧΑΑΑ

Γραφείο Τύπου                                                                          Αθήνα 29 Mαρτίου 2010






Δήλωση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:


"Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο χώρο της Υγείας.

Οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά.

Στόχος μας είναι ένα ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νοσοκομείων και των πολιτών."


Σχόλιο:

Η διατύπωση αυτή δείχνει και την αδιαλλαξία της υπουργού. 
Θα πληρωθούν βάση των μειωμένων κονδυλίων και το 12/μόριο. 
Θα παγιώσει μια κατάσταση με χρωστούμενα δεδουλευμένα και η επόμενη κίνηση είναι ο ιατρικός κανιβαλισμός.. Θα πληρωθώ εγώ που κάνω ενεργείς, όχι ο επιμελητής, ο μάχιμος  χειρουργός, καρδιολόγος έξω οι εργαστηριακοί, δερματολόγοι κ.ο.κ

Αυτός ο στόχος της κυβέρνησης και το αποχαυνωμένο κίνημα των ιατρών θα υποστεί άλλο ένα πλήγμα. Σημειώνουμε ότι έχουμε να λαμβάνουμε τις εφημερίες του Δεκεμβρίου όπου λόγω υπέρβασης 20.000 ευρώ εξαιρούν την 5η κατηγορία ιατρών αυτών του ΚΥ Καπανδριτίου. 

Είχαμε προβλέψει τον όρο που θα ακούμε συχνά από δω και μπρος, ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Γιατί δεν χρησιμοποιεί όρους όπως περικοπές, μειώσεις όπου εκφράζουν και τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου.

Ας αρχίσει από τα νοσοκομεία όπου εφημερεύουν 8ωρο ανά τμήμα και πληρώνονται 24 ενεργή και ας αφήσει τα νοσοκομεία που δουλεύουν 24ωρη…  

Εν τέλει ποιος θα εκτιμήσει την ασφάλεια εφημέρευσης κάθε νοσοκομείου?  
Οι καρεκλοκένταυροι σύμβουλοι της;

Λαϊκισμός και ανευθυνότητα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου