Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ειδικευόμενων Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν Νέας Ιωνίας

                                                                                                                          Εξαιρετικά Επείγον

Γενική Συνέλευση                                                                                        Νέα Ιωνία, 26/03/2010
Ειδικευόμενων Ιατρών                                          
Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας



Προς
Διοικητή του Νοσοκομείου



Την Παρασκευή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των ειδικευόμενων ιατρών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις οφειλές των δεδουλευμένων και τα καινούρια προγράμματα εφημέρευσης. Ομόφωνα η γενική συνέλευση κατέληξε στα εξής:
·       
  •            Καταγγέλλουμε τη μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μηνός Αυγούστου 2009 για τους ειδικευμένους και του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους για τους ιατρούς του ΚΥ Καπανδριτίου.
  •    Απαιτούμε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς την παραμικρή περικοπή.
  •     Εμείς οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούμε μόνο ενεργείς εφημερίες και δεν θα δεχτούμε καμιά περικοπή με κριτήρια «εξορθολογισμού» διότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής εφημέρευση.
  •     Ως γνωστό από τις 16 Μαρτίου είμαστε σε επίσχεση εργασίας απέχοντας μόνο από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Διαπιστώνοντας ωστόσο, την αδιάλλακτη στάση του υπουργείου και των λοιπών αρμόδιων φορέων, αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  •   Από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου οι ειδικευόμενοι ιατροί θα απέχουν καθολικά των καθηκόντων τους και η λειτουργία των τμημάτων  στα στηρίζεται μόνο στους εφημερεύοντες.
  •      Συνέχιση της αδιαλλαξίας θα μας υποχρεώσει σε αποχή και από τις εφημερίες.
  •      Καταθέτουμε προγράμματα εφημέρευσης μέχρι το ύψος της μηνιαίας πίστωσης δηλαδή μέχρι την 20η Απριλίου. Η ευθύνη για την πραγματοποίηση των εφημεριών από την επόμενη ημέρα ανήκει αποκλειστικά στην Διοίκηση και το Υπουργείο.


Δεν πανηγυρίζουμε για τις αποφάσεις μας αλλά είμαστε στη δύσκολη θέση να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια μας. Κατανοούμε τις δύσκολες συγκυρίες στα οικονομικά της χώρας, δεν ζητάμε αυξήσεις απαιτούμε όμως την αποπληρωμή των κόπων μας και την ασφαλή εφημέρευση όλων μας προς όφελος των πολιτών.

Η Γενική συνέλευση των ειδικευόμενων ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου