Ειδικευόμενοι & απεργίες


Τελευταία ακούγονται πρωτοφανείς απόψεις σχετικά με την συμμετοχή ειδικευόμενων στις απεργίες που συμμετέχει η ΟΕΝΓΕ.

Αρχικά ακούστηκε από διευθυντεύων κλινικής πως δικαίωμα στην απεργία έχουν μόνο οι επιμελητές διότι οι ειδικευόμενοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. ΛΑΘΟΣ

Η ΟΕΝΓΕ συμμετείχε στην απεργία και κάθε ιατρός που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο έχει δικαίωμα στην απεργία.

Άλλο ερώτημα από συνάδελφο ειδικευόμενη σε νοσοκομείο του ΙΚΑ αν κατά πόσο δικαιούται να απεργεί η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Με τη λογική πως στις  απεργίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ιατροί του ΙΚΑ, η ΠΟΣΕΥΠ-ΙΚΑ δεν καλύπτει τους ειδικευόμενους ιατρούς επειδή δεν είναι υπάλληλοι του ΙΚΑ για αυτό ακριβώς το λόγο υπαγόμαστε στην ΟΕΝΓΕ και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Στην ίδια συνάδελφο  πέρσυ σε απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που στήριζε και η ΟΕΝΓΕ διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της  λέγοντας ότι η συμμετοχή της στην απεργία ήταν παράνομη.

Ο ειδικευόμενος ιατρός είτε υπηρετεί σε ΙΚΑ ή σε Δημόσιο νοσοκομείο ή σε πανεπιστημιακή κλινική έχει την ίδια σύμβαση με το κράτος και είναι μέλος της ΟΕΝΓΕ. Όποτε η ΟΕΝΓΕ εξαγγείλει απεργία μόνη της ή συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις  τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων που είναι μέλος όλοι οι ειδικευόμενοι ιατροί μπορούν συμμετέχουν.

Οι παραπληροφορήσεις και οι απειλές καλό είναι να καταγγέλλονται προς γνώση, συμμόρφωση και παραδειγματισμό  ορισμένων κακόβουλων και εγκάθετων  διευθυντών ή διοικητικών υπαλλήλων.

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 

Με απόφαση του 7ου Συνεδρίου η ΟΕΝΓΕ, στην οποία συμμετέχουν και όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (κοινή απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου