ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΄΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ΄΄Γ.Ν. Ν.ΙΩΝΙΑΣ



ΨΗΦΙΣΜΑ


Διανύουμε μια περίοδο, δύσκολη  για την κοινωνία, λόγω της οικονομικής κατάστασης, αλλά και του κλίματος “δημοσιονομικής τρομοκρατίας” που κυριαρχεί και το οποίο επηρεάζει αρνητικά το εισόδημα, το εργασιακό και ασφαλιστικό μας τοπίο, καθώς και το κοινωνικό κράτος. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αντί να ενισχυθεί με πόρους και προσωπικό, κινδυνεύει να δεχτεί τη χαριστική βολή, πάντα για “το καλό της οικονομίας” και τον “εξευμενισμό” των αγορών.
Και μπορεί βεβαίως οι “αγορές”, με τις μειωμένες κατά 30% πιστώσεις για εφημερίες να εξευμενίζονται, αλλά το δημόσιο σύστημα υγείας και οι λειτουργοί του, τελούν υπό κατάρρευση.
Καλούμε τους Διευθυντές κλινικών και τμημάτων, μέσα από συλλογικές διαδικασίες στο χώρο ευθύνης τους, να οριοθετήσουν από κοινού με όλους τους συναδέλφους, την “κόκκινη γραμμή” των ζητούμενων περικοπών, πίσω από την οποία η αντιμετώπιση της εφημερίας καθίσταται επισφαλής και να παραμείνουν αμετακίνητοι σε αυτήν. Η ασφαλής εφημερία, δεν μπορεί να υπακούσει στα κελεύσματα καμιάς αγοράς, κανενός είδους μικροκομματικών αντιλήψεων, ή υπέρμετρης και σκόπιμης “φιλοπατρίας”.
Καλούμε τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου καθώς και τον Διευθυντή του Χειρ. Τομέαοι οποίοι τον τελευταίο καιρό επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο στην διεκπεραίωση αυτών των περικοπών, να σταματήσουν τώρα τον κατήφορο της συκοφάντησης και της λάσπης εναντίον δημοκρατικά εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων καθώς και τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος εκπροσώπων τους. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα κάμψουν το φρόνημα των γιατρών, εκτίθενται ανεπανόρθωτα, στην δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων τους.
Καλούμε όλους τους γιατρούς να αγωνιστούν, όχι για την παραμονή μας στο σημερινό μίζερο και προβληματικό ΕΣΥ, άλλα για την διεκδίκηση ενός ΕΣΥ έξω από το τέλμα της γραφειοκρατίας, του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.


Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας απαντήσει, τι ενέργειες έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Αυγούστου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου