Έγγραφο ΟΕΝΓΕ για τις προσλήψεις και τη χορήγηση ειδικότητας από Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

ΑΠ 1656                                                                   Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2009
Κυρία Υπουργέ
Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία κάποιες από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες του τελευταίου διαστήματος που αντί να ε-νισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αντίθετα, το υπονομεύουν. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η πρόσφατη νομοθεσία (ΦΕΚ 2443Β/ 11-12-09) βάσει της οποίας εκχωρείται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο το δικαίωμα να εκπαιδεύει ειδικευόμενους στην βιοπαθολογία, αλλά και η πρόσληψη γιατρών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με 11μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου - δελτίο παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να στελεχωθούν κενές κλίνες ΜΕΘ.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας έχει αναστείλει με εγκύκλιο οποιαδήποτε πρόσληψη γιατρού του οποίου η κρίση εκκρεμεί, ενώ καθυστερεί αφάνταστα και ουσιαστικά ματαιώνει την υλοποίηση του νόμου 3754/09 όσον αφορά τις προσλήψεις ειδικών και ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.
Δυστυχώς, τα παραπάνω πείθουν ακόμη και τον πιο καλόπιστο παρατηρητή ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ. Τα παραπάνω μέτρα συνιστούν ευθεία πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας και εισαγωγή στο ΕΣΥ σχέσεων εργασίας ιδιωτικού τύπου.
Απαιτούμε:
1.  την άμεση νομοθετική ακύρωση του δικαιώματος των Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων να εκπαιδεύουν ειδικευόμενους,
2.  την ακύρωση των προσλήψεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
3.  την στελέχωση των νοσοκομείων μέσω της άμεσης και με ταχείες διαδικασίες υλοποίηση του νόμου 3754/09, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προσλήψεις και,
4.  την αναστολή της εγκυκλίου που παραπέμπει στις καλένδες τις κρίσεις για πρόσληψη ιατρών ΕΣΥ στα δημόσια νοσοκομεία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                               ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου