Προς Υπογραφή-21/11/08 (από το site του κ. Τσούκαλου)

Παραθέτω την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 20/11/08, που δρομολογεί επιτέλους την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συνάδελφοι,
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2008 συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με το υπουργείο Υγείας.
Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι:

1. Οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας για τη σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης έφτασαν στο τέλος τους. Έγινε αποδεκτό τόσο από εμάς όσο και από το υπουργείο Υγείας το τελευταίο σχέδιο κειμένου Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καταθέσαμε. Απομένει η νομοτεχνική επεξεργασία του κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης και η τελική υπογραφή της μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2008, απαιτώντας την εν συνεχεία άμεση κατάθεσή της στη Βουλή, ώστε να έχει κυρωθεί με νόμο εντός του Δεκεμβρίου.

2. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται συνεχής αγωνιστική επαγρύπνηση των Ενώσεων και των συναδέλφων, έτσι ώστε να κατοχυρώσουμε όσα έχουν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί και να υλοποιηθούν τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και αναβάθμισης της θέσης των νοσοκομειακών γιατρών που καταφέραμε να επιβάλουμε.

Και διαπιστώνει ότι:
A) Η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και βιοτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε υγειονομικό ακόμη υλικό καθημερινής χρήσης.Η κατάσταση αυτή απαξιώνει το ΕΣΥ και στρέφει τους πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που συνεχώς γιγαντώνεται. Έτσι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί επιβαρύνονται αναίτια, επειδή δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση στήριξης του δημόσιου τομέα της υγείας.

B) Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ασφυκτικής λιτότητας για τα εισοδήματα των εργαζομένων, το κοινωνικό κράτος χρειάζεται σταθερό κοινωνικό μέτωπο για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψης.

Τέλος, καλούμε τις Ενώσεις να αποστείλουν μέχρι τις 15/12/08 έγγραφο στην ΟΕΝΓΕ στο οποίο θα καταγράφουν τις θέσεις γιατρών ΕΣΥ και ειδικευομένων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που πρέπει να προκηρυχθούν μέσα στο 2009, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 7 ενεργών εφημεριών ή 11 εφημεριών κάθε είδους κατά ανώτερο αριθμό/μήνα από 01/07/09.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου