Οι διαγνώσεις νέων περιστατικών διαβήτη αυξήθηκαν κατά 90% εντός της τελευταίας δεκαετίας

Ο αριθμός των διαγνώσεων νέων περιστατικών διαβήτη σε ενηλίκους αυξήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% τα δέκα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. (CDC).
Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στην εβδομαδιαία Έκθεση των CDC για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας η επίπτωση του διαγνωσμένου διαβήτη αυξήθηκε από 4,8/1.000 ανθρώπους (περίοδος 1995-1997) σε 9,1/1.000 (περίοδος 2005-2007), σε 33 Πολιτείες.Σύμφωνα με τη συγγραφέα της έκθεσης, αυτή η δραματική μεταβολή στον αριθμό των ανθρώπων που προσβάλλονται από διαβήτη υποδηλώνει το φόρτο της ασθένειας και αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες για προαγωγή προληπτικών μέτρων, που περιλαμβάνουν αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων, είναι απαραίτητες, προκειμένου να προληφθεί καλύτερα η ασθένεια.
Η βελτίωση της διατροφής και η μέτριας έντασης, τακτική σωματική άσκηση αποτελούν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.Όσον αφορά στην επίπτωση της ασθένειας σε πολιτειακό επίπεδο, η αναλογία νέων περιστατικών διαβήτη κυμάνθηκε από 5/1.000 ανθρώπους στη Μινεσότα έως 12,7/1.000 στη Δυτική Βιρτζίνια.
Γενικότερα, οι νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α. παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά νέων περιστατικών.Οι αρμόδιοι των CDC δηλώνουν ότι, με τα γεωγραφικά στοιχεία που παρέχει η νέα μελέτη, είναι δυνατή η ανάλυση των δεδομένων που αφορούν στην επίπτωση του διαβήτη και στη συνέχεια η χάραξη πολιτικών πρόληψης ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης σε κάθε περιοχή. Σίγουρα, μεγαλύτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη της ασθένειας στις νότιες Πολιτείες, οι οποίες είναι και εκείνες που πλήττονται περισσότερο και στις οποίες παρατηρούνται, επίσης, τα υψηλότερα ποσοστά επίπτωσης της παχυσαρκίας, καθώς και τα χαμηλότερα ποσοστά ενεργής σωματικής άσκησης του πληθυσμού.
ΠΗΓΗ: CDC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου