Πάτρα : Μετακινούν γιατρους από τον ‘‘Άγιο Ανδρέα’’ στο Μεσσολογγι

Οδηγούν τους γιατρούς σε συνταξιοδότηση ή σε απόγνωση

‘‘Μπαλώματα ’’ στις κλινικές

Μετακινούν ιατρικό προσωπικό από τον ‘‘Άγιο Ανδρέα’’ για να λειτουργήσουν την
καρδιολογική κλινική στο Μεσολόγγι
, αδιαφορώντας για τις
συνέπειες

Το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί με ‘‘δανεικό’’ προσωπικό από άλλα νοσοκομεία να λειτουργήσει τα νοσηλευτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο, τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό που καλείται σε καταναγκαστική εργασία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο λόγος για δυο γιατρούς του Ακτινολογικού και έξι της Καρδιολογικής Κλινικής (τρεις ειδικευμένους και τρεις ειδικευόμενους) του Νοσοκομείου ‘‘Ο Άγιος Άνδρέας’’ που καλούνται με εντολή της ΔΥΠΕ να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για να καλύψουν τα κενά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί που είναι κυρίως συμβασιούχοι άρα δύσκολα θα αρνηθούν να υπακούσουν στις εντολές, καλούνται να εφημερεύσουν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και την επόμενη μέρα που θα επιστρέψουν στη βάση τους, να εργαστούν κάνοντας ακόμα και εφημερία.
Κάτω από αυτή την πίεση οι πιθανότητες να προκληθούν ατυχήματα με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους και τους ασθενείς δεν λαμβάνεται υπόψιν από τους υπεύθυνους και βεβαίως σε μία τέτοια περίπτωση αυτοί που θα κληθούν να απολογηθούν είναι οι ίδιοι οι γιατροί.

Υποσχέσεις με άρωμα ανυπαρξίας

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία, η πραγματικότητα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση αφού η κυβέρνηση οδηγεί τη δημόσια υγεία στη διάλυση, καθώς επιχειρεί να καλύψει τα κενά με συμβασιούχους, επικουρικούς γιατρούς.

Η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου έπαψε να λειτουργεί καθώς οι γιατροί που τη στελεχώνουν εκ των οποίων ο ένας είναι Διευθυντής και ο άλλος σε αναρρωτική άδεια, δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες.
Αρχικά η ΔΥΠΕ ζήτησε από τους τρεις γιατρούς να καλύπτουν 10 εφημερίες το μήνα χωρίς ωστόσο να μπορούν να καλυφθούν οικονομικά αφού ξεπερνούσαν το πλαφόν.

Στη συνέχεια έθεσαν σε 24ωρη εφημερία τους συγκεκριμένους γιατρούς για όλες τις αργίες και σε μικτή τις υπόλοιπες μέρες (δηλαδή από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και τις υπόλοιπες ώρες σε ετοιμότητα από το σπίτι τους).
Το γεγονός αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών αφού τα καρδιολογικά περιστατικά όπως και σε άλλες ειδικότητες απαιτούν άμεση παρέμβαση των γιατρών δεδομένου ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος ο ασθενής να χάσει τη ζωή του Παρά ταύτα η ΔΥΠΕ έθετε σε ετοιμότητα από το σπίτι τους καρδιολόγους του νοσοκομείου αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Το επόμενο βήμα ήταν η προσπάθεια να παραμείνει ανοικτή η κλινική με ‘‘μπαλώματα’’

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σήμερα με το εργασιακό χάος που έχει προκαλέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι ότι παρατηρείται αύξηση του αριθμού των γιατρών που αποχωρούν από το ΕΣΥ είτε για να ιδιωτεύσουν είτε συνταξιοδοτούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου